Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon palvelut Lohjan sairaanhoitoalueella

Lohjan sairaanhoitoalueen jäsenkunnat ovat Lohja, Karviainen (Karkkila ja Vihti) ja Siuntio. Väkiluku sairaanhoitoalueella on noin 90 000 asukasta.

Sivun tiedoissa saattaa olla puutteita tai virheitä johtuen hyvinvointialueiden toiminnan käynnistymisestä 1.1.2023. Tarkista ajankohtaiset tiedot oman hyvinvointialueesi palveluntuottajalta. Sivuston sisältöä päivitetään vuoden 2023 aikana.

Lohjan sairaala tarjoaa alueensa asukkaille heidän tarvitsemansa erikoissairaanhoidon palvelut. Lohjan sairaalassa toimii palliatiivinen poliklinikka ja sairaanhoitoalueen kotisairaala.

Vaativan erityistason kriteerit täyttävät potilaat ohjataan heidän niin halutessaan Terhokotiin osastohoitoon kunnan myöntämällä maksusitoumuksella.

Haitarin otsikkotaso2
Poliklinikka ja kotisairaala

Palliatiivisella poliklinikalla on vastaanottotoimintaa päivän joka toinen viikko. Poliklinikalla toimii lääkäri ja sairaanhoitaja. Erityistyöntekijät ovat saatavilla sairaalasta. Poliklinikalle ja kotisairaalaan tullaan lääkärin lähetteellä.

Kotisairaala toimii yhdessä kuntien kotihoidon kanssa, joka tarjoaa alueensa asukkaille sairaalatasoista hoitoa kotona tai asumispalveluyksikössä yhdessä alueiden kotihoidon kanssa vuoden jokaisena päivänä. Tämä mahdollistaa turvallisen kotisaattohoidon, mikä on hyvin inhimillinen vaihtoehto elämän loppuvaiheessa. Kotisairaalan ja kotihoidon sairaanhoitajat tekevät kotikäyntejä joka viikon päivä aina iltaan asti. Lääkäri tekee kotikäyntejä virka-aikaan.

Palliatiivisen poliklinikan ja kotisairaalan kautta koordinoidaan potilaan hoidon kokonaisuutta ja sovitetaan yhteydet muihin toimijoihin, kuten kotihoitoon ja vuodeosastoihin. Poliklinikalla käydään silloin, kun potilaan kunto sallii vielä sairaalassa asioinnin. Kunnon heiketessä seuranta ja hoito siirtyvät yleensä poliklinikalta kotisairaalaan. Kotisairaalan potilailla on tarpeen vaatiessa mahdollista siirtyä osastohoitoon ympäri vuorokauden ilman erillistä päivystyskäyntiä.

Osastohoito

Palliatiivinen vuodeosastohoito toteutetaan Lohjan terveyskeskussairaalassa, mikä toimii samalla kotisairaalan potilaiden tukiosastona muiden vuodeosastojen ohessa.

 

Kyllä

Päivitetty  31.8.2021