Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalue

Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueen jäsenkunnat ovat Raasepori, Hanko ja Inkoo. Raaseporin sairaala tarjoaa alueensa asukkaille heidän tarvitsemansa erikoissairaanhoidon palvelut.

Väkiluku sairaanhoitoalueella on noin 43 000 asukasta.

Raaseporin sairaalan erityislääkepoliklinikka ja kotisairaanhoito (SAH)

Raaseporin sairaalan erityislääkepoliklinikalla toimii palliatiivinen poliklinikka arkisin virka-aikaan ja kotisairaala 24/7. Palliatiivisen poliklinikan ja kotisairaalan henkilökuntaan on osa Raaseporin sairaalan erityislääkehoitopoliklinikkaa. Poliklinikalla ja kotisairaalassa toimii palliatiiviseen hoitoon perehtynyt lääkäri ja sairaanhoitajia. Myös erityistyöntekijöiden tuki on saatavilla osana kokonaisvaltaista palliatiivista hoitoa.

Palliatiivisen poliklinikan ja kotisairaalan yhteistoimintana koordinoidaan potilaan hoidon kokonaisuutta ja sovitetaan yhteen eri toimijoiden palvelut mukaan lukien kuntien palvelut. Palliatiivisen poliklinikan lääkäri ja sairaanhoitaja antavat myös konsultaatiotukea Raaseporin sairaalan osastoille ja osallistuvat palliatiivisessa hoidossa tai saattohoidossa olevien osastopotilaiden hoitoon.

Vaativan erityistason hoito voidaan toteuttaa potilaan niin halutessaan Terhokodissa kunnan myöntämällä maksusitoumuksella.

Haitarin otsikkotaso3
​Poliklinikka

Poliklinikalla käydään silloin, kun potilaan kunto sallii vielä sairaalassa asioinnin. Poliklinikalla suunnitellaan oirehoidon kokonaisuus ja seuranta. Potilaan kunnon heiketessä seuranta ja hoito siirtyvät poliklinikalta kotisairaalaan.

Kotisairaala

Kotisairaala tarjoaa alueensa asukkaille sairaalatasoista hoitoa kotona tai asumispalveluyksikössä ympäri vuorokauden, vuoden jokaisena päivänä. Sairaanhoitajat ovat tavoitettavissa vuorokauden ympäri. Lääkäri tekee kotikäyntejä arkisin virka-aikaan.

Kotisairaala tarjoaa potilaille ammattitaitoisen oirehoidon koteihin, käsittäen myös kotisaattohoidon. Kotisairaalan potilailla on tarpeen vaatiessa myös mahdollista siirtyä osastohoitoon ympäri vuorokauden ilman erillistä päivystyskäyntiä. Tukiosastoina toimivat kuntien terveyskeskussairaalat, minne kotisairaala antaa tarvittaessa tukea.

Osastohoito

Kuntien terveyskeskussairaalat ja vaativissa tilanteissa hoito voidaan toteuttaa myös Raaseporin sairaalan vuodeosastolla palliatiivisen poliklinikan henkilökunnan tuella.

 

Kyllä

Päivitetty  31.8.2021