Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon palvelut Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueella

Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueen jäsenkunnat ovat Raasepori, Hanko ja Inkoo. Raaseporin sairaala tarjoaa alueensa asukkaille heidän tarvitsemansa erikoissairaanhoidon palvelut. ​Väkiluku sairaanhoitoalueella on noin 43 000 asukasta.

Sivun tiedoissa saattaa olla puutteita tai virheitä johtuen hyvinvointialueiden toiminnan käynnistymisestä 1.1.2023. Tarkista ajankohtaiset tiedot oman hyvinvointialueesi palveluntuottajalta. Sivuston sisältöä päivitetään vuoden 2023 aikana.

Raaseporin sairaalan erityislääkepoliklinikka ja kotisairaanhoito (SAH)

Raaseporin sairaalan erityislääkepoliklinikalla toimii palliatiivinen poliklinikka arkisin virka-aikaan ja kotisairaala 24/7. Palliatiivisen poliklinikan ja kotisairaalan henkilökuntaan on osa Raaseporin sairaalan erityislääkehoitopoliklinikkaa. Poliklinikalla ja kotisairaalassa toimii palliatiiviseen hoitoon perehtynyt lääkäri ja sairaanhoitajia. Myös erityistyöntekijöiden tuki on saatavilla osana kokonaisvaltaista palliatiivista hoitoa.

Palliatiivisen poliklinikan ja kotisairaalan yhteistoimintana koordinoidaan potilaan hoidon kokonaisuutta ja sovitetaan yhteen eri toimijoiden palvelut mukaan lukien kuntien palvelut. Palliatiivisen poliklinikan lääkäri ja sairaanhoitaja antavat myös konsultaatiotukea Raaseporin sairaalan osastoille ja osallistuvat palliatiivisessa hoidossa tai saattohoidossa olevien osastopotilaiden hoitoon.

Vaativan erityistason hoito voidaan toteuttaa potilaan niin halutessaan Terhokodissa kunnan myöntämällä maksusitoumuksella.

 

Kyllä

Päivitetty  31.8.2021