Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon palvelut Espoossa, Kirkkonummella ja Kauniaisissa

Espoossa asuu n. 290 000 asukasta ja kaupunki tarjoaa palliatiivisen ja saattohoidon palveluita naapurikunnille Kirkkonummelle ja Kauniaisiin.  Kirkkonummella on oma kotisairaala.

Sivun tiedoissa saattaa olla puutteita tai virheitä johtuen hyvinvointialueiden toiminnan käynnistymisestä 1.1.2023. Tarkista ajankohtaiset tiedot oman hyvinvointialueesi palveluntuottajalta. Sivuston sisältöä päivitetään vuoden 2023 aikana.

Espoon sairaalan Palliatiivinen keskus

Espoon sairaalan Palliatiivisessa keskuksessa hoidetaan vaikeasti sairaita sekä lähellä kuolemaa olevia aikuisia, joko polikliinisesti, kotona tai osastohoidossa Villa Glimsissä.

Espoon Palliatiivisella keskuksella on yhteinen moniammatillinen erityiskoulutettu henkilökunta. Palliatiivisen keskuksen hoitotiimin kuuluvat lääkäreiden ja sairaanhoitajien lisäksi sairaalapastori, psykiatriset sairaanhoitajat, fysioterapeutit, toimintaterapeutit, sosiaalityöntekijä. Osastolla toimivat koulutetut OLKA vapaaehtoistyöntekijät.

Riippumatta taudista Palliatiivinen keskus ottaa kokonaisvastuun potilaan hoidosta siinä vaiheessa, kun on tehty päätös oireenmukaisesta eli palliatiivisesta hoitolinjasta. Potilaat tulevat Palliatiiviseen keskukseen lääkärin lähetteellä. Potilas siirtyy Palliatiivisen keskuksen sisällä kodista sairaalaan ja sairaalasta kotiin joustavasti, ilman päivystyskäyntejä.

Espoon Palliatiivisen keskuksen potilaiden laboratorio- ja kuvantamistutkimukset toteutetaan samalla sairaala-alueella sijaitsevassa HYKS Jorvin sairaalassa, josta Palliatiivinen keskus saa konsultaatioapua erityiskysymyksissä.

Vaativan erityistason saattohoito tapahtuu Terhokodissa. Maksusitoumuksen myöntää HUS Palliatiivinen keskus.

 

Kyllä

Päivitetty  31.8.2021