Ajankohtainen

Avoin yleisötilaisuus kansainvälisen saattohoidon ja palliatiivisen hoidon päivän merkeissä!

Julkaistu 4.10.2019 14.55

Palliatiivinen talo on mukana HUS Palliatiivisen keskuksen järjestämässä kansanvälisen saattohoidon ja palliatiivisen hoidon päivän tapahtumassa  11.10.2019 Helsingissä.

​​
Mitä on palliatiivinen hoito? Miten hyvä saattohoito järjestetään? Mihin meillä on oikeus?

Perjantaina 11.10. 2019 Keskustakirjasto Oodissa Helsingissä kohdataan saattohoidon ja palliatiivisen hoidon kansainvälisen päivän merkeissä. Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon asiantuntijat alustavat hyvästä hoidosta, hoitotahdon merkityksestä ja hoidon kehittämisestä. Alustusten jälkeen on aikaa keskustelulle ja kysymyksille.

Tilaisuuden tavoitteena on lisätä ihmisten tietoisuutta hyvän hoidon periaatteista ja omista oikeuksista. Hyvä palliatiivinen hoito ja saattohoito voidaan järjestää. Omaa elämän loppuvaiheen hoitoa kannattaa myös suunnitella. Hoitotahtoon voi kirjata, millaista hoitoa haluaa silloin, kun ei siitä itse voi enää kertoa.

Keskustelua elämän​​​ loppuvaiheen hoidosta tarvitaan

”Haluamme järjestää mahdollisuuden ammattilaisten ja kansalaisten kohtaamiseen ja ajatusten vaihtoon. Samalla haluamme lisätä tietoisuutta hyvästä palliatiivisesta hoidosta ja saattohoidosta. ”, kertoo Heli Mikkonen tilaisuuden järjestävästä HUS Palliatiivisesta keskuksesta.​

​”Yhteiskunnallista keskustelua tarvitaan lisää. Haluaisimme, että näitä asioita ​voitaisiin käsitellä luonnollisemmin ja avoimemmin. Hoidosta olisi hyvä puhua enemmän myös hoitojärjestelmän ulkopuolella, jotta tieto olisi saatavilla mahdollisimman monelle ja riittävän ajoissa.”, hän jatkaa.

Laatusuositukset valmistuvat vuoden lopussa

Palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa kehitetään parhaillaan STM:n vetämässä työ​​ryhmätyössä, jossa THL on mukana. Työssä tehdään laatusuositukset palliatiivisen hoidon ja saattohoidon eri tasoille. Työryhmien loppuraportti ilmestyy joulukuussa.

Tule kuulemaan lisää ja keskustelemaan:

​Minun hoitoni, minun oikeuteni. Mitä on hyvä saattohoito? 

Avoin yleisötilaisuus Keskustakirjasto Oodi, Maijansali, Helsinki perjantaina 11.10. klo 14-16​ 

Tilaisuuden järjestää HUS Palliatiivinen keskus STM:n, THL:n ja EduPal - hankkeen tuella.


Ohjelma: 

thl.fi/fi/ajankohtaista/tapahtumat/tapahtumakalenteri/ (THL)


Lue lisää:

Saattohoidon ja palliatiivisen hoidon kansainvälinen päivä (englanniksi) (WHPCA)