Ajankohtaista

​​​​​​

 

 

Palliatiivinen hoito ja COVID-19 koronavirushttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/palliatiivinen-hoito-ja-covid-19-koronavirusPalliatiivinen hoito ja COVID-19 koronavirus20.3.2020 11.30.00Palliatiivisessa hoidossa ja saattohoidossa olevat potilaat usein ovat sairautensa tai sen hoidon vuoksi muita alttiimpia saamaan vakavan COVID-19 koronavirusinfektion.
Suositus palliatiivisen hoidon palveluiden tuottamisesta ja laadun parantamisesta julkaistu!https://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/suositus-palliatiivisen-hoidon-palveluiden-tuottamisesta-ja-laadun-parantamisesta-julkaistuSuositus palliatiivisen hoidon palveluiden tuottamisesta ja laadun parantamisesta julkaistu!3.1.2020 9.30.00Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisema suositus korostaa jokaisen oikeutta tarpeenmukaiseen palliatiiviseen hoitoon.
Uusi tutkimus elämän loppuvaiheen päätöksenteostahttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/uusi-tutkimus-elämän-loppuvaiheen-päätöksenteostaUusi tutkimus elämän loppuvaiheen päätöksenteosta11.11.2019 20.30.00Lääkärin kokemus, asenteet ja koulutus näyttävät vaikuttavan merkittävästi elämän loppuvaiheen päätöksentekoon. Potilaiden yhdenvertaisuuden ja hyvän saattohoidon takaamiseksi elämän loppuvaiheen päätöksenteon opetuksen tulisi kuulua pakollisena lääketieteen perus- ja erikoistumiskoulutukseen.
TYKS erityisvastuualueen palveluiden osio julkaistu!https://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/tyks-erityisvastuualueen-palveluiden-osio-julkaistuTYKS erityisvastuualueen palveluiden osio julkaistu!15.10.2019 13.20.00Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien palliatiivisen hoidon ja saattohoidon palvelut on nyt Palliatiivisessa talossa.
Avoin yleisötilaisuus kansainvälisen saattohoidon ja palliatiivisen hoidon päivän merkeissä!https://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/avoin-yleisötilaisuus-kansainvälisen-saattohoidon-ja-palliatiivisen-hoidon-päivän-merkeissäAvoin yleisötilaisuus kansainvälisen saattohoidon ja palliatiivisen hoidon päivän merkeissä!4.10.2019 11.55.00Palliatiivinen talo on mukana HUS Palliatiivisen keskuksen järjestämässä kansanvälisen saattohoidon ja palliatiivisen hoidon päivän tapahtumassa 11.10.2019 Helsingissä.
Miten voin olla parantumattomasti sairaan tukena?https://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/miten-voin-olla-parantumattomasti-sairaan-tukenaMiten voin olla parantumattomasti sairaan tukena?2.8.2019 11.00.00​​​​Sairastunutta läheistä voi tukea monin eri keinoin. Tukemisen tavat riippuvat sairaan ihmisen omasta tilanteesta, tavoista ja voimavaroista sekä sairastuneen ja läheisen välisestä suhteesta.
Palliatiivisen hoidon koulutuksen kehittäminenhttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/palliatiivisen-hoidon-koulutuksen-kehittäminenPalliatiivisen hoidon koulutuksen kehittäminen16.5.2019 16.30.00Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon toteuttaminen edellyttää osaavia ammattilaisia.
Palliatiivisen talon kuulumisiahttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/palliatiivisen-talon-kuulumisiaPalliatiivisen talon kuulumisia10.4.2019 11.40.00Palliatiivinen talo on ehtinyt reilun vuoden ikään! Kuluneen vuoden aikana talo on vakiinnuttanut asemaansa osana hyvää palliatiivista hoitoa.
STM raportti - Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon tila Suomessahttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/stm-raportti-palliatiivisen-hoidon-ja-saattohoidon-tila-suomessaSTM raportti - Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon tila Suomessa1.3.2019 10.50.00Selvityksen mukaan Suomessa palliatiivisen hoidon ja saattohoidon palveluissa on suurta vaihtelua alueellisesti. Hoidon saatavuutta ja laatua parannetaan Sosiaali- ja terveysministeriön hankkeella.
Palliatiivisessa hoidossa ajankohtaistahttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/palliatiivisessa-hoidossa-ajankohtaistaPalliatiivisessa hoidossa ajankohtaista7.2.2019 17.00.00Palliatiivista hoitoa ja saattohoitoa tutkitaan ja kehitetään Suomessa aktiivisesti. Tutustu ajankohtaisiin tutkimuksiin ja hankkeisiin.
Uutta sisältöä Palliatiivisessa talossa - Puhetta elämästä - kortithttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/uutta-sisältöä-palliatiivisessa-talossa-puhetta-elämästä-kortitUutta sisältöä Palliatiivisessa talossa - Puhetta elämästä - kortit10.12.2018 6.00.00Palliatiivisessa talossa on julkaistu Puhetta elämästä - kortit, jotka auttavat korttien käyttäjää ajatusten ja tunteiden jakamisessa.
Vielä ehdit vastaamaan ja vaikuttamaan koulutuksen kehittämiseen!https://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/vielä-ehdit-vastaamaan-ja-vaikuttamaan-koulutuksen-kehittämiseenVielä ehdit vastaamaan ja vaikuttamaan koulutuksen kehittämiseen!24.10.2018 7.35.00Suomessa on käynnissä valtakunnallinen Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama korkeakoulutuksen kehittämisen kärkihanke Palliatiivisen hoitotyön ja lääketieteen koulutuksen monialainen ja työelämälähtöinen kehittäminen – EduPal.
Pinnalla kansainvälisesti - varhainen palliatiivinen hoito, kuntoutus ja suunhoitohttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/pinnalla-kansainvälisesti-varhainen-palliatiivinen-hoito-kuntoutus-ja-suunhoitoPinnalla kansainvälisesti - varhainen palliatiivinen hoito, kuntoutus ja suunhoito23.9.2018 10.15.00Tämän vuoden Euroopan Palliatiivisen hoidon yhdistyksen EAPC:n konferenssista jäi konferenssiin osallistuneiden palliatiivisten hoitajien mieleen erityisesti varhaisen palliatiivisen hoidon, kuntoutuksen ja suunhoidon merkitys.
Uusi tulostettava PDF Palliatiivisen talon sisällöstähttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista-sivusto/Sivut/Uusi-tulostettava-PDF-Palliatiivisen-talon-sisällöstä.aspxUusi tulostettava PDF Palliatiivisen talon sisällöstä24.8.2018 11.30.00Kuoleman jälkeen huomioitavaa - sivuton sisältö on nyt julkaistu tulostettavana PDF - tiedostona. Osa Palliatiivisen talon sisällöistä on käyttäjien - potilaiden, läheisten ja ammattilaisten - tulostettavissa paperiversioksi.
Palliatiivisen talon vertaisvideot julkaistu!https://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/palliatiivisen-talon-vertaisvideot-julkaistuPalliatiivisen talon vertaisvideot julkaistu!24.7.2018 13.00.00Videoissa levinnyttä rintasyöpää sairastava muusikko Astrid Swa​n tapaa ihmisiä, joiden elämää parantumaton sairaus on koskettanut.​