palliatiivinentalo.png

Palliatiivinen talo on rakennettu parantumatonta sairautta sairastavien potilaiden ja heidän läheisten tueksi. Talosta löytyy tietoa aikuisten palliatiivisesta hoidosta, saattohoidosta, oirehoidosta, sairauksista ja eri tukimuodoista. Tavoitteena on tarjota potilaille, läheisille ja ammattilaisille työkaluja parantumattoman sairauden kanssa elämiseen ja hyvän elämänlaadun turvaamiseen.​

Lue lisää Palliatiivisesta talosta >

​​​​

 Ajankohtaista

 

 

Palliatiivinen hoito ja COVID-19 koronavirushttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/palliatiivinen-hoito-ja-covid-19-koronavirusPalliatiivinen hoito ja COVID-19 koronavirus20.3.2020 11.30.00Palliatiivisessa hoidossa ja saattohoidossa olevat potilaat usein ovat sairautensa tai sen hoidon vuoksi muita alttiimpia saamaan vakavan COVID-19 koronavirusinfektion.
Suositus palliatiivisen hoidon palveluiden tuottamisesta ja laadun parantamisesta julkaistu!https://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/suositus-palliatiivisen-hoidon-palveluiden-tuottamisesta-ja-laadun-parantamisesta-julkaistuSuositus palliatiivisen hoidon palveluiden tuottamisesta ja laadun parantamisesta julkaistu!3.1.2020 9.30.00Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisema suositus korostaa jokaisen oikeutta tarpeenmukaiseen palliatiiviseen hoitoon.
Uusi tutkimus elämän loppuvaiheen päätöksenteostahttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/uusi-tutkimus-elämän-loppuvaiheen-päätöksenteostaUusi tutkimus elämän loppuvaiheen päätöksenteosta11.11.2019 20.30.00Lääkärin kokemus, asenteet ja koulutus näyttävät vaikuttavan merkittävästi elämän loppuvaiheen päätöksentekoon. Potilaiden yhdenvertaisuuden ja hyvän saattohoidon takaamiseksi elämän loppuvaiheen päätöksenteon opetuksen tulisi kuulua pakollisena lääketieteen perus- ja erikoistumiskoulutukseen.
TYKS erityisvastuualueen palveluiden osio julkaistu!https://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/tyks-erityisvastuualueen-palveluiden-osio-julkaistuTYKS erityisvastuualueen palveluiden osio julkaistu!15.10.2019 13.20.00Varsinais-Suomen, Satakunnan ja Vaasan sairaanhoitopiirien palliatiivisen hoidon ja saattohoidon palvelut on nyt Palliatiivisessa talossa.
Avoin yleisötilaisuus kansainvälisen saattohoidon ja palliatiivisen hoidon päivän merkeissä!https://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/avoin-yleisötilaisuus-kansainvälisen-saattohoidon-ja-palliatiivisen-hoidon-päivän-merkeissäAvoin yleisötilaisuus kansainvälisen saattohoidon ja palliatiivisen hoidon päivän merkeissä!4.10.2019 11.55.00Palliatiivinen talo on mukana HUS Palliatiivisen keskuksen järjestämässä kansanvälisen saattohoidon ja palliatiivisen hoidon päivän tapahtumassa 11.10.2019 Helsingissä.
Miten voin olla parantumattomasti sairaan tukena?https://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/miten-voin-olla-parantumattomasti-sairaan-tukenaMiten voin olla parantumattomasti sairaan tukena?2.8.2019 11.00.00​​​​Sairastunutta läheistä voi tukea monin eri keinoin. Tukemisen tavat riippuvat sairaan ihmisen omasta tilanteesta, tavoista ja voimavaroista sekä sairastuneen ja läheisen välisestä suhteesta.
Palliatiivisen hoidon koulutuksen kehittäminenhttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/palliatiivisen-hoidon-koulutuksen-kehittäminenPalliatiivisen hoidon koulutuksen kehittäminen16.5.2019 16.30.00Palliatiivisen hoidon ja saattohoidon toteuttaminen edellyttää osaavia ammattilaisia.
Palliatiivisen talon kuulumisiahttps://www.terveyskyla.fi/palliatiivinentalo/ajankohtaista/palliatiivisen-talon-kuulumisiaPalliatiivisen talon kuulumisia10.4.2019 11.40.00Palliatiivinen talo on ehtinyt reilun vuoden ikään! Kuluneen vuoden aikana talo on vakiinnuttanut asemaansa osana hyvää palliatiivista hoitoa.