Omaisena päivystyksessä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin päivystyksessä omaisena ollessa.

Milloin päivystyksessä on vierailuaika?

Päivystyksissä ei ole vierailuaikoja. Kun tulet tiedustelemaan päivystyksessä potilaana olevan läheisesi vointia, ota yhteyttä ilmoittautumispisteeseen. Henkilökunta ohjaa sinut läheisesi hoitopaikkaan.

Saako saattaja olla potilaan mukana tarkkailupaikalla?

Läheiset voivat olla läsnä potilaan seurantapaikalla ajoittain rajoitetusti muiden potilaiden intimiteettisuojan ja tilojen ahtauden vuoksi. Toivomus on, että kullakin potilaalla on enintään yksi tai kaksi omaista vieraana kerrallaan.

Vierailulupa tulee aina varmistaa henkilökunnalta. Vierailulupaan voivat vaikuttaa potilaan vointi, muiden samassa tilassa hoidettavien potilaiden vointi ja hoitotoimenpiteet sekä muu päivystyspoliklinikan tilanne.

Tarjotaanko päivystyksessä potilaalle ruokaa?

Tyypillisesti päivystyksissä ei ole tarjolla ruokaa tai sitä on tarjolla rajoitetusti. Poliklinikkamaksuun ei sisälly ateriaa. Päivystyksestä riippuen tarjolla voi olla välipalaa. Toisissa päivystyksissä on välipala- ja virvoitusjuoma-automaatteja. Vuodepotilaina olevien potilaiden hoidon pitkittyessä hoitohenkilökunta huolehtii välipalojen tarjoamisesta.

Ennen ruokailua tarkistakaa aina hoitajilta, saako potilas syödä tai juoda!


Edellinen sivuSeuraava sivu

 


omaiset; päivystyskäynti; Päivystys

Päivitetty  15.8.2018