Kotiin lähtiessä

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin päivystyksestä kotiuduttaessa.

Saanko käynnistä matkatodistuksen
vuorokauden ajasta riippumatta?

Sinun tulee keskustella matkustustavasta henkilökunnan kanssa. Jos sairautesi tai vammasi tai vuorokauden aika edellyttää sinua käyttämään muuta kuin julkista ajoneuvoa, saat mukaasi asianmukaiset todistukset siitä. Terveydenhuolto voi kirjoittaa SV67 – todistuksen vain, jos asiakas ei pysty terveydentilansa vuoksi matkustamaan edullisimmalla kulkuneuvoilla.

Omaiselle, joka lähtee päivystyksestä kotiin, ei matkatodistusta voida kirjoittaa.

Tästä linkistä löydät eri alueiden Kela-taksien tilaustiedot sekä ohjeet.

Saanko päivystyksestä kotiin lähtiessäni jotain ohjeita?

Kotiinlähtö, jatkohoito-ohjeet ja mahdolliset kontrolliajat käydään ennen kotiinlähtöä läpi henkilökunnan kanssa. Sinulle kerrotaan myös, mihin voit tarvittaessa ottaa yhteyttä. Kerro ennen lähtöäsi mitä mahdollisia todistuksia ja asiapapereita tarvitset, niin ne voidaan tehdä ajoissa valmiiksi.

Saanko päivystyksestä mukaan lääkkeitä, jos apteekit eivät ole avoinna?

Kun lähin apteekkisi ei ole avoinna (esimerkiksi yöaikaan) tai vointisi takia et voi käydä kotiutuessasi apteekissa juuri sillä hetkellä, voidaan päivystyksissä mahdollisuuksien mukaan antaa niin sanottu aloituspakkaus lääkkeestä. Saat lääkityksen aloitettua ja voit käydä vasta seuraavana päivänä apteekissa.

Katso lähin apteekkisi.

Saanko nähdä omat potilastietoni?

Henkilötietolain mukaan sinulla on oikeus tarkastaa omat tietosi. Voit tarkistaa oman kuntasi internetsivustolta, mistä saat tilattua oman sairauskertomuksesi. Täysi-ikäisenä näet tietosi myös Omakanta-portaalin kautta. Sinne kirjaudutaan joko henkilökohtaisilla pankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Tarkemmat ohjeet tästä löydät KanTa – sivustolta.

Missä voin antaa palautetta päivystyskäynnistäni?

Päivystyskäynnin osalta palautteen antokanavat löydät oman kuntasi internetsivuilta.

Sosiaalisessa mediassa annetut palautteet ovat aina ongelmallisia. Salassapitovelvollisuuden vuoksi emme voi kommentoida tai käsitellä niitä julkisesti.


Edellinen sivuSeuraava sivu

 


kotiutuminen; Päivystys

Päivitetty  15.8.2018