Ilmoittautuminen

Useissa päivystyksissä on käytössä ilmoittautumisen vuoronumerojärjestelmä.

Päivystykseen saavuttaessa otetaan vuoronumero ja istutaan alas odottamaan omaa vuoroa sairaanhoitajan tekemään hoidon tarpeen arvioon. Järjestelmästä riippuen voi laite ehdottaa, että tarkistat yhteystietosi vuoronumeron tulostamisen yhteydessä. Tietojen tarkistaminen etukäteen nopeuttaa asiointia.

Kiireellistä hoitoa vaativat oireet kuten rintakipu, hengitysvaikeus, tajunnan tason häiriö tai aivoverenkiertohäiriöön sopivat oireet, edellyttävät nopeaa hoidon aloitusta.

Jos päivystyksen ilmoittautumiseen saapuu edellä mainituista oireista kärsivä henkilö, on asia saatettava hoitohenkilöstön tietoon viivyttelemättä. Hätätilanteissa on aina parempi soittaa yleiseen hätänumeroon 112 sen sijaan, että yrittäisi itse hakeutua omatoimisesti paikalle.

Mikon mukana päivystyksessä

Mikko ottaa päivystykseen sisään astuessaan vuoronumeron ja istuu alas odottamaan. Vuoronumerotaululla loistaa punaisena numero 107. Mikon numero on 112. Tämä tarkoittaa, että jonossa on viisi asiakasta ennen Mikkoa. Vatsakipu vaivaa edelleen, mutta Mikko kokee pystyvänsä odottamaan vuoroaan. Päivystyksessä näyttää kiireiseltä, mutta jono hoidon tarpeen arvioon tuntuu kuitenkin etenevän tasaisesti.


Edellinen sivuSeuraava sivu

 


Ilmoittauminen; Päivystys

Päivitetty  15.8.2018