Kuopion yliopistollisen sairaalan Päivystys

Hoidamme äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita potilaita joka päivä ympäri vuorokauden.

​​​​​​​

Kuopion yliopistollisen sairaalan Päivystys on laajan ympärivuorokautisen päivystyksen yksikkö käsittäen kaikki lääketieteelliset erikoisalat. Naistentautien päivystys toimii erillisissä tiloissa Kaarisairaalassa.

Ennen Päivystykseen lähtöä soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116 117. Päivystysapu-palvelusta saat hoidon tarpeen arvioinnin ja terveysneuvontaa kokeneilta sairaan- ja terveydenhoitajilta. Sinut ohjataan tarvittaessa joko päivystykseen tai akuuttivastaanotolle. Palvelu on maksuton.

  • ​Päivystyksen sisäänkäynti on pääsairaalan C-ovi. Kerrosta ylempänä samoissa tiloissa sijaitsee Kuopion terveyskeskuksen ilta- ja viikonloppuvastaanotto.
  • Kuopion yliopistollisen sairaalan ympärivuorokautiseen erikoissairaanhoidon päivystykseen tullaan lääkärin lähetteellä tai silloin, kun vaiva ei voi odottaa oman terveyskeskuksen akuuttivastaanoton avautumista. Päivystyspotilaita ovat potilaat, joiden henki on uhattuna tai joiden tutkimusta tai hoitoa ei voida turvallisesti siirtää seuraavaan arkipäivään tai hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa. Esimerkiksi kova rintakipu, isot vammat ja luunmurtumat, äkillisesti alkanut kova päänsärky, äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu, äkilliset halvausoireet, voimakas hengenahdistus tai hengitysvaikeus ovat tällaisia vaivoja. Päivystysapu-palvelu auttaa sinua päätöksen teossa. Myös ensihoito tuo potilaita päivystykseen.
  • Päivystyksessä ei uusita reseptejä​

Ilmoittautumisohjeet

Ennen Päivystykseen lähtöä soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116 117. Päivystykseen tullaan sisään pääsairaalan C-ovesta. Tapaat ensimmäisenä aulahoitajan (klo 14 – 22 arkisin ja klo 8-22 viikonloppuisin ja arkipyhinä). Häneltä voit tarvittaessa kysyä neuvoja ja ohjeita päivystyskäyntiisi liittyen. Hän opastaa sinut joko Terveyskeskuksen ilta- ja viikonloppuvastaanotolle 1. kerrokseen tai päivystykseen, joka on 0-kerroksessa. Päivystyksen aulassa on automaatti, josta otat vuoronumeron sairaanhoitajalle.

Hoidon tarpeen arvio

Päivystyksen kokenut sairaanhoitaja (triagesairaanhoitaja) arvioi päivystyshoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Jos vaivasi tai tilanteesi ei vaadi päivystysluonteista hoitoa, saat ohjeet toiseen hoitopaikkaan tai tarvitessasi hoito-ohjeet kotiin.

Jos tilanteesi vaatii päivystyshoitoa, ohjaa sairaanhoitaja sinut joko odottamaan aulatilaan tai saattaa sinut hoitoryhmään vuodepaikalle. Tämän jälkeen hoitoryhmän hoitohenkilökunta seuraa sinun vointiasi tekee tarvittavia hoitotoimenpiteitä. Tarvittaessa otetaan myös laboratoriokokeita ja tehdään röntgentutkimuksia lääkärin ohjeen mukaan. Lääkäri päättää yhteisymmärryksessä sinun kanssasi hoidosta ja mahdollisesta jatkohoitopaikasta.​

Vierailut päivystyksessä

Seurantapaikoilla hoidettavien potilaiden luona lyhyet vierailut ovat sallittuja, muutoin omaiset voivat odottaa aulassa. Hoidon etenemistä voi tiedustella hoitajilta. Liiallisen puhelinliikenteen välttämiseksi toivomme, että lähiomaisista nimetään 1 henkilö, joka pitää yhteyttä hoitohenkilökuntaan ja välittää tietoja potilaan voinnista muille omaisille.

Potilastiedustelut

Omaistiedustelut p. 017 173 311

​Potilasmaksut

Poliklinikkamaksu 41,20 euroa peritään poliklinikalla tutkittavalta tai hoidettavalta. Jos potilas jää poliklinikkakäynniltä vuodeosastolle saman päivän aikana, poliklinikkamaksua ei peritä. Maksua ei peritä psykiatrian avohoidosta, eikä sotaveteraaneilta.

​Juoma/ruoka-automaatit

Päivystyksen tiloissa ja päärakennuksen aulassa on juoma- ja välipala-automaatti.

Kahvio

Sairaalan päärakennuksen aulassa on kaksi kahviota:

  • Kahvio Marleena, avoinna maanantaista perjantaihin klo 7.30 - 15.00
  • Kahvio Sanni, jossa on myös pienimuotoisia kauppapalveluja sekä haavanhoitotuotteiden myynti, avoinna maanantaista perjantaihin klo 8.00 - 18.00 ja viikonloppuisin klo 11.00 - 16.00

​Pankkiautomaatti

Puijon sairaalan päärakennuksen aulassa on pankkiautomaatti.

Pysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee pääsairaalan vieressä, pysäköinti on maksullista.

​Yhteystiedot

​​Käyntiosoite: Puijonlaaksontie 2, 70210 Kuopio

Postiosoite:  PL 100, 70029 KYS​

Puhelinnumerot:​​​​
Hoidon tarpeen arviointi ja terveysneuvonta:

Päivystysapu 116117

Omaistiedustelut p. 017 173 311

​​

Ympärivuorokautinen neuvontanumero 116117

Katso lisää

HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo