Päivystyshelppi-palvelu

Päivystyshelppi on aikuisen hoidon tarpeen arviointiin tarkoitettu palvelu. Sen avulla käyttäjä saa tietoa ja tukea ennen yhteydenottoa terveydenhuollon ammattilaiseen.

Päivystyshelpin avulla käyttäjä voi etsiä toimintaohjeita hoidon tarpeen arvioimiseksi. Palvelu tarjoaa neuvoja hoitoon hakeutumiseen ja itsehoidon tueksi. Hätätilanteissa oikean toiminnan varmistamiseksi palvelu tarjoaa ensin ohjeita yleisimpien hätätilanteiden varalle. Sen jälkeen käyttäjä voi edetä palvelun hakutoiminnallisuuksiin ja etsiä haluamaansa tietoa valitsemiaan hakusanoja ja suodattimia käyttäen. Hoitoa vaativissa terveysongelmissa Päivystyshelppi ohjaa käyttäjää tilanteen mukaan:

  • soittamaan hätänumeroon 112
  • ottamaan heti yhteyttä oman terveyskeskuksen kiirevastaanotolle tai päivystykseen
  • olemaan yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen ensisijaisesti omaan terveyskeskukseen tai terveysneuvontaan toimintaohjeeseen määritellyn ajan kuluessa

Lievissä terveysongelmissa Päivystyshelppi tarjoaa käyttäjälle ohjeita itsehoitoon ja voinnin seurantaan.

Päivystyshelppiä ei ole tarkoitettu yksittäisen oireen vakavuuden arviointiin, eikä se korvaa terveydenhuollon ammattilaisen tekemää hoidon tarpeen arviota.

Päivystyshelppi toimii Chrome, Firefox, Safari, Edge ja Internet Explorer 11 selaimilla. Palvelu on tarkoitettu 16 vuotiaille ja sitä vanhemmille käyttäjille. Palvelu on suomenkielinen.

Palvelu on tällä hetkellä koekäytössä käyttäjäkokemuksen keräämiseksi. Palveluun pääset alla olevasta Siirry Päivystyshelppiin-painikkeesta.

Siirry päivystyshelppiin


Päivystyshelppi

Päivitetty  18.6.2020