Tays Päivystys Acuta

Tays Päivystys Acutassa hoidamme päivystyspotilaita ympäri vuorokauden. Päivystykseen tullaan lääkärin lähetteellä. Ilman lähetettä hoidamme vain vaikeat, terveyttä ja henkeä uhkaavat tapaturmat ja sairaudet.

​​​

Tays Päivystys Acutan erikoissairaanhoidon päivystyksessä hoidamme potilaita, joiden tutkimista tai hoitoa ei ole turvallista siirtää seuraavaan arkipäivään tai joille hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa tai jotka ovat hengenvaarassa.

Kuntien ilta-, yö- ja viikonloppupäivystykseen potilas voi tulla ilman lähetettä. Hoidamme Acutassa sellaiset äkillisesti loukkaantuneet ja sairastuneet potilaat, joita ei voida hoitaa omalla terveysasemalla. Ilta-, yö- ja viikonloppupäivystys on tarkoitettu tamperelaisille potilaille. Yöpäivystys on myös Hämeenkyrön, Ikaalisten, Nokian, Oriveden, Pirkkalan, Ruoveden, Sastamalan, Virtain ja Ylöjärven kuntien asukkaille.

Ennen päivystykseen lähtöä soita Pirkanmaan Päivystysapuun 116117.

Hoidamme myös ulkopaikkakuntalaisia ja ulkomaalaisia potilaita, mikäli potilaan sairaus tai vamma vaatii päivystyksellistä, kiireellistä hoitoa. Heidänkin on hyvä soittaa Pirkanmaan Päivystysapuun 116117 ennen päivystykseen tuloa, siellä neuvotaan myös heitä oikean hoitopaikan valinnassa. Acutassa arvioidaan tulkin tarve. Tulkkipalvelu on potilaalle maksuton.

Asiointi päivystyksessä


Päivitetty  1.5.2021

Kyllä