KYS Päivystys

Hoidamme äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita potilaita joka päivä ympäri vuorokauden.

Kuopion yliopistollisen sairaalan päivystys on laajan ympärivuorokautisen päivystyksen yksikkö käsittäen kaikki lääketieteelliset erikoisalat. Naistentautien päivystys toimii erillisissä tiloissa Kaarisairaalassa.

Ennen päivystykseen lähtöä soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116 117.

Päivystysapu 116117 -palvelusta saat hoidon tarpeen arvioinnin ja terveysneuvontaa kokeneilta sairaan- ja terveydenhoitajilta. Sinut ohjataan tarvittaessa joko päivystykseen tai akuuttivastaanotolle. Palvelu on maksuton.

  • Päivystyksen sisäänkäynti on pääsairaalan C-ovi. Samoissa tiloissa toimii myös Kuopion perusterveydenhuollon ilta- ja viikonloppuvastaanotto.
  • Kuopion yliopistollisen sairaalan ympärivuorokautiseen erikoissairaanhoidon päivystykseen tullaan lääkärin lähetteellä tai silloin, kun vaiva ei voi odottaa oman terveyskeskuksen akuuttivastaanoton avautumista.
  • Päivystyspotilaita ovat potilaat, joiden henki on uhattuna tai joiden tutkimusta tai hoitoa ei voida turvallisesti siirtää seuraavaan arkipäivään tai hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa. Esimerkiksi kova rintakipu, isot vammat ja luunmurtumat, äkillisesti alkanut kova päänsärky, äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu, äkilliset halvausoireet, voimakas hengenahdistus tai hengitysvaikeus ovat tällaisia vaivoja. Päivystysapu-palvelu auttaa sinua päätöksen teossa. Myös ensihoito tuo potilaita päivystykseen.
  • Päivystyksessä ei uusita reseptejä

Asiointi päivystyksessä


Päivitetty  1.5.2021

Kyllä