KYS Päivystys

Hoidamme äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita potilaita joka päivä ympäri vuorokauden.

Kuopion yliopistollisen sairaalan päivystys on laajan ympärivuorokautisen päivystyksen yksikkö käsittäen kaikki lääketieteelliset erikoisalat. Naistentautien päivystys toimii erillisissä tiloissa Kaarisairaalassa.

Ennen päivystykseen lähtöä soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116 117.

Päivystysapu 116117 -palvelusta saat hoidon tarpeen arvioinnin ja terveysneuvontaa kokeneilta sairaan- ja terveydenhoitajilta. Sinut ohjataan tarvittaessa joko päivystykseen, omalle terveysasemalle tai annetaan kotihoito-ohjeet. Palvelu on maksuton.

  • Päivystyksen sisäänkäynti on pääsairaalan C-ovi.
  • Kuopion yliopistollisen sairaalan ympärivuorokautiseen yhteispäivystykseen tullaan silloin, kun vaiva ei voi odottaa oman terveyskeskuksen akuuttivastaanoton avautumista tai lääkärin päivystyslähetteellä.
  • Päivystyspotilaita ovat potilaat, joiden henki on uhattuna tai joiden tutkimusta tai hoitoa ei voida turvallisesti siirtää seuraavaan arkipäivään tai hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa. Esimerkiksi kova rintakipu, isot vammat ja luunmurtumat, äkillisesti alkanut kova päänsärky, äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu, äkilliset halvausoireet, voimakas hengenahdistus tai hengitysvaikeus ovat tällaisia vaivoja. Päivystysapu-palvelu auttaa sinua päätöksen teossa. Hätätilanteessa soita hätänumeroon 112.
  • Päivystyksessä ei uusita reseptejä.

Asiointi päivystyksessä

Päivitetty  24.8.2022

Ei