KYS Päivystys

Hoidamme äkillisesti sairastuneita ja loukkaantuneita potilaita joka päivä ympäri vuorokauden.

Kuopion yliopistollisen sairaalan päivystys on laajan ympärivuorokautisen päivystyksen yksikkö käsittäen kaikki lääketieteelliset erikoisalat. Naistentautien päivystys toimii erillisissä tiloissa Kaarisairaalassa.

Ennen päivystykseen lähtöä soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116 117.

Päivystysapu 116117 -palvelusta saat hoidon tarpeen arvioinnin ja terveysneuvontaa kokeneilta sairaan- ja terveydenhoitajilta. Sinut ohjataan tarvittaessa joko päivystykseen tai akuuttivastaanotolle. Palvelu on maksuton.

  • Päivystyksen sisäänkäynti on pääsairaalan C-ovi. Samoissa tiloissa toimii myös Kuopion perusterveydenhuollon ilta- ja viikonloppuvastaanotto.
  • Kuopion yliopistollisen sairaalan ympärivuorokautiseen erikoissairaanhoidon päivystykseen tullaan lääkärin lähetteellä tai silloin, kun vaiva ei voi odottaa oman terveyskeskuksen akuuttivastaanoton avautumista.
  • Päivystyspotilaita ovat potilaat, joiden henki on uhattuna tai joiden tutkimusta tai hoitoa ei voida turvallisesti siirtää seuraavaan arkipäivään tai hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa. Esimerkiksi kova rintakipu, isot vammat ja luunmurtumat, äkillisesti alkanut kova päänsärky, äkillisesti alkanut kova tai paheneva vatsakipu, äkilliset halvausoireet, voimakas hengenahdistus tai hengitysvaikeus ovat tällaisia vaivoja. Päivystysapu-palvelu auttaa sinua päätöksen teossa. Myös ensihoito tuo potilaita päivystykseen.
  • Päivystyksessä ei uusita reseptejä

Asiointi päivystyksessä

Haitarin otsikkotaso2
Ilmoittautumisohjeet

Ennen Päivystykseen lähtöä soita ympärivuorokautiseen neuvontanumeroon 116 117. Päivystykseen tullaan sisään pääsairaalan C-ovesta. Aulassa on kaksi ITTE-automaattia, ilmoittautumiseen tarvitse KELA-kortin (tai jonkin muun viivakoodillisen henkilökortin). Tarvittaessa aulahoitaja auttaa ilmoittautumisessa ja häneltä voit tarvittaessa kysyä muitakin neuvoja ja ohjeita päivystyskäyntiisi liittyen. Ilmoittautumisen yhteydessä saat kutsuntanumeron sairaanhoitajalle hoidon tarpeen arviointia varten.

Hoidon tarpeen arviointi

Päivystyksen kokenut sairaanhoitaja (triagesairaanhoitaja) arvioi päivystyshoidon tarpeen ja kiireellisyyden. Jos vaivasi tai tilanteesi ei vaadi päivystysluonteista hoitoa, saat ohjauksen toiseen hoitopaikkaan tai tarvitessasi hoito-ohjeet kotiin.

Jos tilanteesi vaatii päivystyshoitoa, ohjaa sairaanhoitaja sinut joko odottamaan aulatilaan tai saattaa sinut hoitoryhmään vuodepaikalle. Tämän jälkeen hoitoryhmän hoitohenkilökunta seuraa sinun vointiasi ja tekee tarvittavia hoitotoimenpiteitä. Tarvittaessa otetaan myös laboratoriokokeita ja tehdään röntgentutkimuksia lääkärin ohjeen mukaan. Lääkäri päättää yhteisymmärryksessä sinun kanssasi hoidosta ja mahdollisesta jatkohoitopaikasta.

Vierailut päivystyksessä ja potilastiedustelut

Seurantapaikoilla hoidettavien potilaiden luona lyhyet vierailut ovat sallittuja, muutoin omaiset voivat odottaa aulassa. Hoidon etenemistä voi tiedustella hoitajilta. Liiallisen puhelinliikenteen välttämiseksi toivomme, että lähiomaisista nimetään yksi henkilö, joka pitää yhteyttä hoitohenkilökuntaan ja välittää tietoja potilaan voinnista muille omaisille.

  • Omaistiedustelut p. 017 173 311
Potilasmaksut

Poliklinikkamaksu 41,20 euroa peritään poliklinikalla tutkittavalta tai hoidettavalta. Jos potilas jää poliklinikkakäynniltä vuodeosastolle saman päivän aikana, poliklinikkamaksua ei peritä. Maksua ei peritä psykiatrian avohoidosta, eikä sotaveteraaneilta.

Kahvio, välipala- ja pankkiautomaatti

Päivystyksen tiloissa ja päärakennuksen aulassa on juoma- ja välipala-automaatteja.

Sairaalan päärakennuksen aulassa on kaksi kahviota:

  • Kahvio Marleena, avoinna maanantaista perjantaihin klo 7.30 - 15.00
  • Kahvio Sanni, jossa on myös pienimuotoisia kauppapalveluja sekä haavanhoitotuotteiden myynti, avoinna maanantaista perjantaihin klo 8.00 - 18.00 ja viikonloppuisin klo 11.00 - 16.00

Puijon sairaalan päärakennuksen aulassa on pankkiautomaatti.

Pysäköinti

Pysäköintitalo sijaitsee pääsairaalan vieressä, pysäköinti on maksullista.

Yhteystiedot

Käyntiosoite: Puijonlaaksontie 2, 70210 Kuopio

Postiosoite:PL 100,70029 KYS

Puhelinnumerot:Hoidon tarpeen arviointi ja terveysneuvonta:

Päivystysapu 116117

Omaistiedustelut p. 017 173 311


 

Kyllä

Päivitetty  10.12.2019