Oulun seudun yhteispäivystys

Oulun seudun yhteispäivystyksessä hoidetaan äkillisiä terveysongelmia tilanteissa, joissa hoitoa ei ole turvallista siirtää seuraavaan päivään.

Oulun seudun yhteispäivystys (OSYP) toimii Oulun yliopistollisen sairaalan yhteydessä Oulun Kontinkankaalla. Yhteispäivystys tuottaa erikoissairaanhoidon laajan palvelutason päivystyspalveluita kaikille Pohjois-Pohjanmaan asukkaille ja vastaa jäsenkuntiensa perusterveydenhuollon ilta- ja viikonloppupäivystyksestä.

Oulun seudun yhteispäivystyksen jäsenkuntia ovat Oulu, Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Pudasjärvi, Pyhäntä, Siikalatva, Tyrnävä, Utajärvi ja Vaala.

Ennen päivystykseen hakeutumista, soita Päivystysapuun numeroon 116117. Jos sinulla on lähete, ei Päivystysapuun tarvitse soittaa.

Päivystysapuun kannattaa soittaa äkillisissä sosiaalisissa ja terveydellisissä ongelmissa. Puheluihin vastaavat kokeneet ja koulutetut terveydenhuollon ammattilaiset.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita aina hätänumeroon 112.

Asiointi Oulun seudun yhteispäivystyksessä

Haitarin otsikkotaso2
Ilmoittautumisohjeet

Päivystykseen ilmoittaudutaan helppokäyttöisellä automaatilla Kela- tai ajokortin viivakoodin tai henkilötunnuksen avulla. Automaatti antaa tulosteen, jossa on vuoronumero hoidon tarpeen arvioon. Vuorossa oleva numero näkyy odotusaulan näytöllä. Mikäli ilmoittautumisen kanssa on ongelmia, niin aulan asiakaspalvelusihteeri auttaa tarvittaessa.

Hoidon tarpeen arviointi

Yhteispäivystyksessä kokenut sairaanhoitaja tekee kaikille asiakkaille hoidon tarpeen ja kiireellisyyden arvioinnin. Asiakkaan tarvitsemat tutkimukset ja hoito toteutetaan kiireellisyyden mukaisessa järjestyksessä.

Sairaanhoitajan vastaanotto

Yhteispäivystyksessä toimii sairaanhoitajan vastaanotto iltaisin ja viikonloppuisin. Sairaanhoitaja hoitaa itsenäisesti vastaanotollaan sellaisia potilaita, jotka eivät vaadi hoitoa lääkärin vastaanotolla. Tarvittaessa sairaanhoitaja konsultoi lääkäriä.

Vierailut päivystyksessä ja potilastiedustelut

Päivystyksessä ei ole varsinaisia vierailuaikoja. Saattajien ja omaisten määrää voidaan joutua rajoittamaan muiden asiakkaiden intimiteettisuojan takaamiseksi.

Omaisia koskevia tietoja voi kysyä puhelimitse numerosta 08 315 2688. Tietoja annetaan vain asiakkaan lähiomaisille.

Asiakasmaksut

Ajantasaiset tiedot asiakasmaksuista löydät Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin verkkosivuilta.

Maksut koskevat 18 vuotta täyttäneitä asiakkaita. Jos sairaudenhoito vaatii terveyskeskuslääkärin lisäksi sairaalalääkärin tutkimusta tai hoitoa, peritään poliklinikkamaksu terveyskeskusmaksun sijaan. Poliklinikkamaksun perimiselle ei ole ikärajaa.

Kahvio, välipala- ja pankkiautomaatti

Yhteispäivystyksen odotustiloissa on ruoka- ja juoma-automaatteja, joista saa ostaa pientä välipalaa ja juotavaa. Automaatit toimivat kolikoilla. Päivystyksestä löytyy myös rahanvaihtoautomaatti. Odotustilan vesipisteestä saa maksutta kylmää vettä.

Pysäköinti

Pysäköinti sairaalan alueella on maksullista. Sairaala-alueen rakentaminen voi aiheuttaa muutoksia pysäköintiin.

Yhteystiedot

Oulun seudun yhteispäivystys

Käyntiosoite: Oulun yliopistollinen sairaala

Kajaanintie 50, sisäänkäynti A1

Postiosoite: Oulun seudun yhteispäivystys

PL 20, 90029 OYS

Päivystyksellinen terveysneuvonta:

Päivystysapu 116117

Potilastiedustelut:

Puhelin (08) 315 2688

Laskutus- ja vakuutusasiat:

Puhelin (08) 315 2031


yhteispäivystys

Kyllä

Päivitetty  25.11.2019