Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapu 116117

Päivystysapu 116117 palvelee kaikkia Pohjois-Pohjanmaan asukkaita. Palvelusta voi kysyä puhelimitse tai chatissa neuvoja äkillisiin terveysongelmiin silloin, kun oma terveysasema on kiinni.

​​​​

Päivystysapu 116117 on päivystyksellisiin asioihin keskittynyt sosiaali- ja terveydenhuollon ohjaus- ja neuvontapalvelu, johon otetaan yhteyttä ennen päivystykseen hakeutumista.

Yhteydenottoihin vastaavat tehtävään koulutetut terveydenhuollon ammattilaiset. Palvelusta ohjataan oikeaan hoitopaikkaan tai annetaan ohjeita itsehoitoon.

Päivystysapuun saa yhteyden soittamalla maksuttomaan numeroon 116117. Palveluun voi halutessaan jättää soittopyynnön.

Päivystysavussa voi asioida soittamisen sijaan myös maksuttomassa chatissa. Chatissa asioimiseen tarvitaan verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenne. Chattiin pääsee alla olevasta linkistä:

Puhelimitse tai chatissa saapuneisiin yhteydenottoihin vastataan kaikkina vuorokaudenaikoina. Silloin kun kunnan oma terveysasema on auki, toivotaan asukkaiden ottavan ensisijaisesti yhteyttä sinne.

Kiireellisissä tilanteissa päivystykseen voi hakeutua ilman yhteydenottoa Päivystysapuun, jos palveluun ei saa yhteyttä tilanteen vakavuuteen nähden kohtuullisessa ajassa tai yhteyden ottaminen puhelimitse tai chatissa ei ole mahdollista.

Päivystykseen lähetteen saaneiden asukkaiden ei tarvitse olla yhteydessä Päivystysapuun.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esimerkiksi rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet tai äkillinen kouristelu) tulee soittaa hätänumeroon 112.

Miten toimin, jos puhelu ohjautuu väärin?

Pohjois-Pohjanmaan raja-alueelta soitetut puhelut voivat joissain tilanteissa ohjautua toisen alueen Päivystysapuun. Jos Päivystysavun numero 116117 ei toimi tai yhdistyy toistuvasti toisen alueen Päivystysapuun, saa Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapuun yhteyden soittamalla varanumeroon 050 564 3226. Varanumeroon soittaminen maksaa normaalin puhelun verran.

Päivystysavun tekstipalvelu

Henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta on tarjolla tekstipalvelu, jonka tuottamisesta koko suomessa vastaa HUS Uudenmaan Päivystysapu. Tekstipalveluun pääsee alla olevasta linkistä:

Päivitetty  7.1.2022

Kyllä