Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapu 116117

Päivystysavun maksuton neuvontanumero 116117 palvelee kaikkia Pohjois-Pohjanmaan asukkaita. Palvelusta voi kysyä neuvoja äkillisiin terveysongelmiin silloin, kun oma terveysasema on kiinni.

Päivystysapu 116117 on päivystyksellisiin asioihin keskittynyt sosiaali- ja terveydenhuollon ohjaus- ja neuvontapalvelu, johon soitetaan ennen päivystykseen hakeutumista. Puheluihin vastaavat tehtävään koulutetut terveydenhuollon ammattilaiset. Palvelu ohjaa oikeaan hoitopaikkaan tai antaa ohjeita itsehoitoon.

Päivystysapuun soitettuihin puheluihin vastataan ympärivuorokauden, mutta virka-aikana asukkaiden toivotaan ottavan ensisijaisesti yhteyttä omaan terveys- tai hyvinvointikeskukseen.

Kiireellisessä tilanteessa päivystykseen voi hakeutua suoraan, etenkin jos Päivystysapuun ei saa yhteyttä kohtuullisessa ajassa tai soittaminen ei ole mahdollista. Lähetteellä päivystykseen hakeutuvien asiakkaiden ei tarvitse soittaa Päivystysapuun.

Henkeä uhkaavissa tilanteissa (esimerkiksi rintakipu, hengitysvaikeus, tajuttomuus, halvausoireet tai äkillinen kouristelu) tulee soittaa hätänumeroon 112.

Miten toimin jos Päivystysapuun ei saa yhteyttä?

Pohjois-Pohjanmaan raja-alueelta soitetut puhelut voivat joissain tilanteissa ohjautua toisen al​ueen Päivystysapuun. Jos Päivystysavun numero 116117 ei toimi tai yhdistyy toistuvasti toisen alueen Päivystysapuun, saa Pohjois-Pohjanmaan Päivystysapuun yhteyden soittamalla varanumeroon 050 564 3226 (mpm).

Päivystysavun tekstipalvelu

Henkilöille, jotka eivät kuule tai pysty tuottamaan puhetta on tarjolla tekstipalvelu, jonka tuottamisesta koko suomessa vastaa HUS Uudenmaan Päivystysapu.

 

Kyllä

Päivitetty  18.3.2021