Päivystysapu - päivystyksellinen terveysneuvonta

Terveysneuvonta on puhelimitse tapahtuvaa kiireellistä terveysneuvontaa kaikille kansalaisille.

​​​​​​​​​Päivystysapu 116117 tarjoaa kiireellisen terveysneuvonnan palveluita Porvoon sairaanhoitoalueella (Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Pornainen, Porvoo ja Sipoo) sekä Hyvinkään sairaanhoitoalueella (Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi ja Tuusula) ja Helsingin kaupungissa.  

1.10.2018 alkaen tämä palvelu on laajentunut myös Vantaan ja Keravan kaupunkien alueille. Katso muiden kuntien terveysneuvontanumerot alla olevasta taulukosta.

Päivystysapu on puhelimessa tapahtuvaa päivystyksellistä terveysneuvontaa kansalaisille ja ammattilaisille. Palvelu keskittyy päivystyksellisten asioiden hoitoon. Puhelinneuvontaa antavat tehtävään koulutetut, kokeneet hoitajat. He konsultoivat tarvittaessa lääkäriä ja ohjaavat soittajan oikeaan hoitopaikkaan tai antavat neuvontaa sekä kotihoito-ohjeita.

Päivystysapu 116117 muuttuu vuoteen 2019 mennessä kansalliseksi palveluksi ja palvelee koko maata siihen mennessä. Päivitämme palvelualueen tietoja sitä mukaa, kun HUS-alueella palvelu otetaan käyttöön.

Jos olet epävarma tarvitsetko päivystyshoitoa tai hoito-ohjeita, voit aina soittaa terveysneuvontaan oman asuinkuntasi mukaisesti.

Kuntien/sairaanhoitoalueiden omat neuvontapalvelut

HUS:n alueen kiireellinen terveysneuvonta on vielä hajanaista, kunnes Päivystysapu 116117 -palvelu laajenee koko maata käsittäväksi toiminnaksi. Alla olevasta taulukosta näet oman kuntasi neuvontapalvelun numeron kiireellisissä asioissa.