Kunnat ja sairaalat alueittain

Helsingin yliopistollisen sairaalan kunnat ja sairaalat alueittain.

​​​​​HYKS-sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Espoo, Helsinki, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi ja Vantaa. Kuntien alueella toimivat Auroran sairaala, Herttoniemen sairaala, Iho- ja allergiasairaala, Jorvin sairaala, Kirurginen sairaala, Lastenklinikka, Lastenlinna, Meilahden kolmiosairaala, Meilahden tornisairaala, Naistenklinikka, Peijaksen sairaala, Psykiatriakeskus, Silmä-korvasairaala, Syöpätautien klinikka ja Töölön sairaala.

Hyvinkään sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Hyvinkää, Järvenpää, Mäntsälä, Nurmijärvi ja Tuusula. Paikallisia sairaaloita ovat Hyvinkään ja Kellokosken sairaalat.

Lohjan sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Karkkila, Lohja, Siuntio ja Vihti. Alueella toimii Lohjan sairaala.

Länsi-Uudenmaan sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Hanko, Raasepori ja Inkoo. Alueella toimii Raaseporin sairaala​. Raaseporin sairaala on 1.1.2018 alkaen HYKS:n tulosyksikkö.

Porvoon sairaanhoitoalueeseen kuuluvat Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Pornainen, Porvoo ja Sipoo. Alueella toimii Porvoon sairaala.

HYKS-erv​a-alueeseen kuuluu (erva = erityisvastuualue) tällä hetkellä yli 2 miljoonaa suomalaista ja 51 kuntaa. HUS:n alueen lisäksi erityisvastuualueeseen kuuluvat Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson sairaanhoitopiirit sekä vuoden 2018 vaihteesta mukaan liittynyt Päijät-Hämeen sairaanhoitopiiri. Vuoden 2018 alusta HYKS-erva-alue kattaa 39% koko Suomen väestöstä.HUS; kunnat (julkisyhteisöt); sairaalat

Päivitetty  27.6.2018