Raaseporin päivystys

Raaseporin päivystys palvelee Raaseporin ja lähialueen asukkaita. Kiireellisissä tilanteissa hoitoa annetaan asuinpaikasta riippumaata. Päivystys on avoinna ympäri vuorokauden.

​​​​Raaseporin päivystys on yhteispäivystys, jossa toimii terveyskeskuspäivystyksen lisäksi erikoissairaanhoidon päivystys. Päivystyksessä hoidetaan vakavasti sairastuneita ja kiireellisen hoidon tarpeessa​ olevia potilaita silloin, kun oma terveysasema on kiinni.

Ennen päivystykseen hakeutumista soita maksuttomaan palvelunumeroon 116117.​ Päivystysapu 116117 tekee kiireellisen hoidon tarpeen arvion ja ohjaa oikeaan hoitopaikkaan. Päivystysavusta saa myös kotihoito-ohjeita, mikäli ei päivystyskäynnin tarvetta ole.​

Päivystys sijaitsee sairaalan ensimmäisessä kerroksessa. Yhteispäivystys on ainoa päivystävä toimipiste Raaseporissa. Hoitoa tarjotaan molemmilla kotimaisilla kielillä.


Ilmoittautuminen ja hoidon tarpeen arvio

Päivystykseen ilmoittaudutaan vuoronumerolla. Osastosihteeri tarkistaa tämän jälkeen potilaan henkilötiedot.

Päivystyksessä arvioidaan aina ensin potilaan hoidon tarve ja kiireellisyys, minkä perusteella potilas ohjataan sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle – tai hoitohuoneeseen seurantaan. Tarpeen vaatiessa potilas siirretään sairaalahoitoon.

Mikäli päivystyksellisen hoidon tarvetta ei ole, ohjataan potilas esimerkiksi ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle.

Potilaat hoidetaan sairauden vaatimassa kiireellisyysjärjestyksessä. Tämän vuoksi odotusaika vastaanotolle voi vaihdella tulojärjestyksestä riippumatta.

Omahoitaja vastaa potilaan hoidosta sinä aikana, kun hän on yhteispäivystyksessä ja potilas voi aina kääntyä hänen puoleensa.​

Sairaanhoitajan vastaanotto

Päivystyksessä osa potilaista hoidetaan sairaanhoitajan vastaanotolla. Vastaanottoa pitävät sairaanhoitajat ovat saaneet siihen erityiskoulutuksen, ja heillä on koko ajan mahdollisuus konsultoida lääkäriä.​

Vierailut päivystyksessä ja potilastiedustelut

Toivomme, että potilaan mukana on enintään 2 saattajaa, muutoin ei rajoituksia.

Hoitotoimenpiteiden ajaksi pyydämme saattajia siirtymään odotusaulaan. Myös omaisten tulee kääntyä ensisijaisesti omahoitajan puoleen potilaan vointia koskevissa asioissa.

Puhelimitse voitte tiedustella potilaita numerosta 019 224 2812.​

Potilasmaksut

Kahvio, välipala- ja pankkiautomaatti

​Sairaalan kahvio on avoinna ma-to 08.15-16, pe 08.15-15, ennen arkipyhiä klo 08.15-15, viikonloput suljettu.

Sairaalan kahviossa on juoma-automaatti.

Sairaalassa ei ole pankkiautomaattia.

Pysäköinti

Sairaala-alueella pysäköinti on maksutonta.

Yhteystiedot

​HUS Raaseporin sairaala

Itäinen Rantakatu 9

10601 Tammisaari

päivystyspoliklinikka p. 019 224 2800
sihteeri p. 019 224 2812

​​
Päivystys; raasepori

Päivitetty  28.1.2019