Porvoon päivystys

Porvoon sairaalan päivystys palvelee Itä-Uudenmaan alueen asukkaita. Kiireellisissä tilanteissa hoitoa annetaan asuinpaikasta riippumatta. Päivystys on avoinna ympäri vuorokauden.

​​​

Porvoon päivystys on yhteispäivystys, jossa toimii terveyskeskuspäivystyksen lisäksi erikoissairaanhoidon päivystys.

Päivystyksessä hoidetaan vakavasti sairastuneita ja kiireellisen hoidon tarpeessa olevia potilaita silloin, kun oma terveysasema on kiinni.


Kiireelliseen hoitoon hakeutuminen

Kiireellisessä tilanteessa potilaalla ei ole välitöntä hengenvaaraa, mutta tilanne vaatii hoitoa saman päivän aikana (esim. vatsakipu, pienet vammat ja ruhjeet, äkillisesti alentunut yleisvointi).

Ottakaa ensisijaisesti yhteyttä oman terveyskeskuksenne akuuttivastaanottoon sen aukioloaikoina ja muina ​aikoina päivystykselliseen hoidon tarpeen arviointiin puhelimitse: Päivystysapu  116117. Numero on maksuton ja palvelee 24 tuntia vuorokaudessa.​​

Kuntien/sairaanhoitoaluiden omat neuvontapalvelut​  (Päivystystalo)​

Ilmoittautuminen ja hoidon tarpeen arvio

Päivystykseen ilmoittaudutaan vuoronumerolla. 

Päivystyksessä arvioidaan aina ensin potilaan hoidon tarve ja kiireellisyys, minkä perusteella potilas ohjataan sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle – tai hoitohuoneeseen seurantaan. Tarpeen vaatiessa potilas siirretään sairaalahoitoon.

Mikäli päivystyksellisen hoidon tarvetta ei ole, ohjataan potilas esimerkiksi ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle.

Potilaat hoidetaan sairauden vaatimassa kiireellisyysjärjestyksessä. Tämän vuoksi odotusaika vastaanotolle voi vaihdella tulojärjestyksestä riippumatta.​​

Sairaanhoitajan vastaanotto

Päivystyksessä osa potilaista hoidetaan sairaanhoitajan vastaanotolla. Vastaanottoa pitävät sairaanhoitajat ovat saaneet siihen erityiskoulutuksen, ja heillä on koko ajan mahdollisuus konsultoida lääkäriä.

Vierailut päivystyksessä ja potilastiedustelut

​Päivystyksessä ei ole erillisiä vierailuaikoja. Pyydämme huomioimaan, että tarkkailu- ja valvontatiloissa potilaan luona voi olla kerrallaan korkeintaan 2 vierailijaa ja vierailuaika on 15 minuuttia. Potilasta saattamassa olevilla omaisilla on tämän lisäksi mahdollisuus odottaa odotustiloissa.​

Päivystyksessä olevan potilaan vointia voit tiedustella henkilökunnalta puhelimitse p. 019 548 2551. Huomioithan, että emme voi antaa tietoja muille kuin lähiomaisille potilaan suostumuksella. Matkapuhelimen käyttö päivystysalueella on sallittua ja toivommekin, että olisitte ensisijaisesti yhteydessä potilaaseen voinnin tiedustelua varten.​

Potilasmaksut

Kahvio, välipala- ja pankkiautomaatti

Kahvio löytyy sairaalan pääsisäänkäynnin vierestä. Voit tarkistaa kahvion aukioloajat kahvion omilta sivuilta. 

Potilaiden käytössä on virvoitusjuoma-automaatti joka sijaitsee päivystyksen odotustilassa. Lisäksi pääsisäänkäynnin vierestä sairaalan kahvion tiloista löytyvät välipala- ja kahviautomaatti,  jotka ovat käytettävissä ympäri vuorokauden.

Sairaala-alueella ei ole pankkiautomaattia. Lähin automaatti löytyy Kevätkummun ostoskeskuksesta, jonne on matkaa noin kilometri.​

Pysäköinti

Pysäköinti on maksullista arkisin klo 6-18 lähinnä sisäänkäyntiä olevilla pysäköintialueilla P1 ja P2. Pysäköinnin voi maksaa kolikoilla, luottokortilla tai Easypark​ –sovelluksella. Muilla pysäköintialueilla voit pysäköidä maksutta.

Yhteystiedot

Porvoon sairaala

Sairaalantie 1

06150 PORVOO

Terveysneuvonta ja päivystyksellisen hoidon tarpeen arviointi puhelimitse, Päivystysapu, puh. 116117. Numero on maksuton ja palvelee 24 tuntia vuorokaudessa.


​​

Porvoo; Päivystys

Päivitetty  15.8.2018