Malmin päivystys

Malmin päivystys palvelee yli 16 -vuotiaita itäisen, pohjoisen, kaakkoisen ja koillisen Helsingin asukkaita. Kiireellisissä tilanteissa hoitoa annetaan asuinpaikasta riippumatta. Päivystys on avoinna ympäri vuorokauden.

​​

Päivystyksessä hoidetaan vakavasti sairastuneita ja kiireellisen hoidon tarpeessa olevia yli 16 -vuotiaita potilaita, silloin kun oma terveysasema on kiinni. Alle 16 -vuotiaiden​​ lasten ja nuorten terveyskeskuspäivystys on Lastenklinikalla (Stenbäckinkatu 11, Helsinki).

Malmin päivystys on yhteispäivystys, jossa toimii terveyskeskuspäivystyksen lisäksi psykiatrinen päivystys, sisätautipäivystys sekä terveyskeskustasoinen kirurginen päivystys.

​ Terveysneuvonta

Helsingin terveysneuvonta p. 09 310 10023. Avoinna 24/7. terveysneuvonnasta voi tiedustella Helsingin terveyspalveluita ja hoito-ohjeita.


Ilmoittautuminen ja hoidon tarpeen arvio

Päivystykseen ilmoittaudutaan vuoronumerolla. 

Päivystyksessä arvioidaan aina ensin potilaan hoidon tarve ja kiireellisyys, minkä perusteella potilas ohjataan sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle – tai hoitohuoneeseen seurantaan. Tarpeen vaatiessa potilas siirretään sairaalahoitoon.

Mikäli päivystyksellisen hoidon tarvetta ei ole, ohjataan potilas esimerkiksi ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle.

Potilaat hoidetaan sairauden vaatimassa kiireellisyysjärjestyksessä. Tämän vuoksi odotusaika vastaanotolle voi vaihdella tulojärjestyksestä riippumatta.

Sairaanhoitajan vastaanotto

Päivystyksessä osa potilaista hoidetaan sairaanhoitajan vastaanotolla. Vastaanottoa pitävät sairaanhoitajat ovat saaneet siihen erityiskoulutuksen, ja heillä on koko ajan mahdollisuus konsultoida lääkäriä.

Vierailut päivystyksessä ja potilastiedustelut

Varsinaisia vierailuaikoja ei ole. Päivystyspotilaille tehdään hoitotoimenpiteitä, tutkimuksia ja henkilökunta haastattelee potilaita. Potilaiden yksityisyyden varmistamiseksi näissä tilanteissa läheiset ohjataan potilashuoneen ulkopuolelle.

Potilastiedustelut p.  09 310 6611 (vaihde) tai 09 310 67301

Henkilökunta voi antaa tietoja potilaan tilanteesta ainoastaan potilaan luvalla.​

Potilasmaksut

Arkisin klo 16–20 Malmin sairaalan yleislääkäripäivystyksessä peritään terveyskeskusmaksu 16,40 €  (peritään enintään kolmelta käynniltä kalenterivuoden aikana).

Arkisin klo 20–8, viikonloppuisin ja pyhäpäivinä yleislääkäripäivystyksissä peritään päivystysmaksu 32,70 €.

Sisätautipäivystyksen ja perustason kirurgian käynti maksaa 32,70 €  (peritään vaikka terveyskeskusmaksun vuotuinen kolmen maksun enimmäismäärä on täyttynyt).

Psykiatrian päivystyskäynnit ovat maksuttomia

Maksuja ei peritä rintamaveteraaneilta tai sotainvalideilta.

Alle 18-vuotiailta ei peritä yleislääkäripäivystyksen eikä perustason kirurgisen päivystyksen maksua.

Kahvio, välipala- ja pankkiautomaatti

Malmin sairaalan kahvila on avoinna ma-pe 7-20 (aamiainen klo 7-9), la-su ja arkipyhät klo 10-17.

Malmin sairaalassa on ravintola, joka palvelee arkisin klo 10.30 – 13.30.

Juoma- ja välipala-automaatti päivystyspoliklinikan odotusaulassa.​​

Sairaalassa ei ole pankkiautomaattia.

Pysäköinti

Malmin sairaala-alueella on niukasti paikoitustilaa. Sairaalan edessä on 4h  maksuttomia parkkipaikkoja. Päivystyksen edustalla on lyhytaikaiset parkkipaikat saattoliikenteelle. Suosittelemme käyttämään joukkoliikennettä.

Yhteystiedot

Malmin sairaala, 

Talvelantie 6

 00700 Helsinki


​​    


Lisätietoa