Jorvin lasten päivystys

Jorvin lastenpäivystyksessä hoidetaan äkillisesti vakavasti sairastuneita, kiireellistä hoitoa tarvitsevia alle 16-vuotiaita potilaita.

​Terveysasemien ollessa kiinni lasten yhteispäivystyksessä hoidetaan äkillisesti, vakavasti sairastuneita, kiireellistä hoitoa tarvitsevia alle 16 -vuotiaita Espoon, Kauniaisten, Vantaan ja Helsingin lapsipotilaita arkipäivisin klo 16-8 ja viikonloppuisin ympäri vuorokauden. Kirkkonummen terveyskeskuspäivystyksen lapsipotilaat hoidetaan klo 20-8 Jorvin lasten yhteispäivystyksessä. Lasten yhteispäivystykseen voi tulla ilman lähetettä.

Erikoissairaanhoidon päivystyksessä hoidetaan alle 16-vuotiaita lapsia ja nuoria. Potilaita tulee lähetteellä Espoon, Kauniaisten, Kirkkonummen, Lohjan, Vihdin, Karjalohjan, Karkkilan, Nummi-Pusulan ja Siuntion alueilta. Vantaalaiset lastentautipotilaat ohjataan Jorvin sairaalan lasten päivystykseen ja lastenkirurgiset potilaat Lastenklinikalle.

Lasten yhteispäivystyksessä hoidetaan alle 16-vuotiaat Espoon, Kauniaisten, Vantaan ja Helsingin lapsipotilaat arkipäivisin klo 16–8 ja viikonloppuisin ympäri vuorokauden. Kirkkonummen terveyskeskuspäivystyksen lapsipotilaat hoidetaan yöllä klo 20–8 Jorvin lasten yhteispäivystyksessä. Lasten yhteispäivystykseen voi tulla ilman lähetettä.

Espoolaisten lasten murtumat hoidetaan Jorvin päivystyksessä. Arkisin klo 8-16 murtumaepäilyissä soitetaan ensin omalle terveysasemalle, iltaisin ja viikonloppuisin soitetaan Päivystysapu 116117 numeroon. Pienet nyrjähdykset ja vammat hoituvat virka-aikaan oman terveysaseman päivystävän sairaanhoitajan vastaanotolla.

Ilmoittautuminen ja hoidon tarpeen arvio

Päivystykseen ilmoittaudutaan vuoronumerolla.

Päivystyksessä arvioidaan aina ensin potilaan hoidon tarve ja kiireellisyys, minkä perusteella potilas ohjataan sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle – tai hoitohuoneeseen seurantaan. Tarpeen vaatiessa potilas siirretään sairaalahoitoon.Mikäli päivystyksellisen hoidon tarvetta ei ole, ohjataan potilas esimerkiksi ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle.Potilaat hoidetaan sairauden vaatimassa kiireellisyysjärjestyksessä. Tämän vuoksi odotusaika vastaanotolle voi vaihdella tulojärjestyksestä riippumatta.

Sairaanhoitajan vastaanotto

Päivystyksessä osa potilaista hoidetaan sairaanhoitajan vastaanotolla. Vastaanottoa pitävät sairaanhoitajat ovat saaneet siihen erityiskoulutuksen, ja heillä on koko ajan mahdollisuus konsultoida lääkäriä.

Vierailut päivystyksessä ja potilastiedustelut

Jorvin lasten päivystyksessä edellytetään, että lapsen vanhempi tai huoltaja on paikalla koko sen ajan, mitä lapsi viettää päivystyksessä. Varsinaisia vierailuaikoja ei ole.

Potilastiedustelut suoraan lapsen mukana olevalle huoltajalle.

Potilasmaksut

Terveyskeskuspäivystyskäynti on alle 16 vuotiaille ilmainen, erikoissairaanhoidon päivystyskäynti maksaa 37,20 €.

Kahvio, välipala- ja pankkiautomaatti

Kahvio sijaitsee pääaulassa 2. kerroksessa.

Kahvion aukioloajat: HUS Jorvin sairaalan kahvila Oasis

Automaatit sijaitsevat lastenpäivystyksen välittömässä läheisyydessä aikuisten päivystyksen puolella.

Sairaalassa ei ole pankkiautomaattia

Pysäköinti

Jorvin sairaala-alueella pysäköinti on maksullista. Päivystyksen edessä on kaksi invapaikkaa ja kuusi lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettua paikkaa. Suosittelemme jättämään auton Espoon sairaalan pysäköintilaitokseen.

Yhteystiedot

Jorvin sairaala,

päivystysrakennus, K-kerrosTuruntie 150, Espoop. 09 4711

Yhteydenotot: Kiireellinen hoidon tarpeen arvio tehdään Päivystysapu 116117 palvelussa.

lapsi; Päivystys; jorvin sairaala

Päivitetty  15.8.2019