Jorvin aikuisten päivystys

Jorvin sairaala palvelee Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen asukkaita.

​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​​Jorvin sairaalan päivystyksessä hoidetaan vakavasti sairastuneita ja kiireellisen hoidon tarpeessa olevia yli 16-vuotiaita potilaita silloin, kun oma terveysasema on kiinni.

Ennen päivystykseen hakeutumista soita maksuttomaan palvelunumeroon 116117.​ Päivystysapu 116117 tekee kiireellisen hoidon tarpeen arvion ja ohjaa oikeaan hoitopaikkaan. Päivystysavusta saa myös kotihoito-ohjeita, mikäli ei päivystyskäynnin tarvetta ole.

Päivystyspoliklinikalla on ympärivuorokautinen erikoissairaanhoidon päivystys.

Jorvin päivystyspoliklinikalla toimii arkisin klo 8-16 pientraumapoliklinikka, joka hoitaa espoolaisten potilaiden murtumaepäilyt. Murtumaepäilytapauksessa tulee soittaa ensin terveysasemalle, josta ohjataan hoitoon.

Terveyskeskuspäivystys toimii Jorvin päivystyspoliklinikalla virka-ajan ulkopuolella (arkisin 16-8) ja viikonloppuisin, eikä sinne tarvita lähetettä. Terveyskeskuspäivystys tarjoaa palveluja, kun hoitoa ei voida toteuttaa turvallisesti omalla terveysasemalla seuraavana arkipäivänä.

Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä, mistä johtuen odotusaika vaihtelee. Aulassa on potilaille istumapaikkoja sekä tarkkailussa ja valvonnassa on vuodepaikkoja. Vuodepaikkoja on rajallinen määrä ja potilaiden sijoittelusta päivystysalueen sisällä vastaa vuorovastaavana toimiva kokenut sairaanhoitaja.​

Päivystyksen tilanne tällä hetkellä

Tilannetieto kertoo päivystyspoliklinikalla olevien potilaiden lukumäärän ja auttaa sinua varautumaan päivystyskäynnin kestoon.


Ilmoittautuminen ja hoidon tarpeen arvio

Päivystykseen ilmoittaudutaan vuoronumerolla.

Päivystyksessä arvioidaan aina ensin potilaan hoidon tarve ja kiireellisyys, minkä perusteella potilas ohjataan sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle – tai hoitohuoneeseen seurantaan. Tarpeen vaatiessa potilas siirretään sairaalahoitoon.

Mikäli päivystyksellisen hoidon tarvetta ei ole, ohjataan potilas esimerkiksi ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle.

Potilaat hoidetaan sairauden vaatimassa kiireellisyysjärjestyksessä. Tämän vuoksi odotusaika vastaanotolle voi vaihdella tulojärjestyksestä riippumatta.​​

Sairaanhoitajan vastaanotto

Päivystyksessä osa potilaista hoidetaan sairaanhoitajan vastaanotolla. Vastaanottoa pitävät sairaanhoitajat ovat saaneet siihen erityiskoulutuksen, ja heillä on koko ajan mahdollisuus konsultoida lääkäriä.​

Vierailut päivystyksessä ja potilastiedustelut

​Päivystyksessä ei ole vierailuaikaa. Aulapotilailla saattaja voi olla mukana hoitoprosessin ajan. Tarkkailu- ja valvontapotilaiden omaiset voivat vierailla potilaan luona sovitusti vain lyhyitä aikoja. Tarkkailu- ja valvontapaikat sijaitsevat erillään aulatiloista.

Potilastiedustelut numerosta 09 471 83300, vaihde 09 4711 .​

Potilasmaksut

Kahvio, välipala- ja pankkiautomaatti

Sairaalakahvio sijaitsee pääaulan yhteydessä . Kahvion aukioloajat:  HUS Jorvin sairaalan kahvila Oasis​

 Käytössämme on myös Espoon sairaalan palvelut (mm. R-kioski).​

Päivystyksessä on vesipiste sekä juoma- ja välipala-automaatti.

Pysäköinti

Jorvin sairaala-alueella pysäköinti on maksullista. Päivystyksen edessä on kaksi invapaikkaa​ ja kuusi lyhytaikaiseen pysäköintiin tarkoitettua paikkaa. Suosittelemme jättämään auton Espoon sairaalan pysäköintilaitokseen.​

Pysäköinti Jorvissa

Yhteystiedot

Jorvin sairaala
Päivystyslisärakennus (sisäänkäynti Turuntien kautta)
Turuntie 150
02740 Espoo
Puh. 09 471 83300​

​​

Espoo; JORVI; Päivystys; Kirkkonummi​; Kauniainen

Päivitetty  15.8.2019