Töölön tapaturma-asema

Töölön sairaalan päivystysalue on ympärivuorokautinen päivystyspiste, joka palvelee HUS-piirin 1,6 miljoonaa asukasta ja on toiminnallisesti sairaalassa olevien erikoisalojen yhteisyksikkö.

​​​​Erikoissairaanhoidon päivystys on ortopedian ja traumatologian, neurokirurgian, suu- ja leukakirurgian, käsikirurgian ja plastiikkakirurgian erikoisaloilla. Lisäksi päivystyksessä toimii suu –ja hammassairauksien yöpäivystys.

Erityisesti neurokirurgian, plastiikkakirurgian ja käsikirurgian erikoisaloilla ja myös vaikeimpien ortopedi-traumatologian ongelmien osalta potilaita lähetetään myös muista sairaanhoitopiireistä.

Päivystysalue toimii suuronnettomuustilanteissa HUS-piirin sairaaloiden hälyttäjänä ja HUS-piirin lääkintäpäällikön alaisuudessa merkittävimpänä onnettomuuspotilaiden vastaanottopisteenä.


Ilmoittautuminen ja hoidon tarpeen arvio

Potilaat saapuvat päivystykseen lähetteellä.

Terveydenhuollon ammattilainen tekee kaikille päivystykseen tuleville potilaille ensimmäiseksi arvioinnin hoidon tarpeesta.

Potilaat siis hoidetaan oireiden mukaisessa kiireellisyysjärjestyksessä.

Saapumisjärjestyksellä ei ole merkitystä, joten lievempiä vammoja tai oireita saaneet potilaat voivat joutua odottamaan.​

Vierailut päivystyksessä ja potilastiedustelut

Päivystyksessä ei ole varsinaisia vierailuaikoja. Pikainen lähiomaisten vierailu potilaiden luona on mahdollista tilanteen mukaan.

On hyvä tulovaiheessa tarkastaa, että lähiomaistiedot ovat oikein järjestelmässämme, pääsääntöisesti annamme tietoa merkityille lähiomaisille.

Potilastiedustelut p. 09 471 87383 (klo 7-19), 09 471 87368 (klo 19-7).​​

Potilasmaksut

Kahvio, välipala- ja pankkiautomaatti

Kahvio aukioloajat: HUS Töölön sairaalan kahvila Oasis.​

Omaisille ja saattajille on käytössä kahvi-, virvoitusjuoma- ja välipala-automaatit pääaulassa, Topeliuksenkadun puolella. Automaatit toimivat kolikoilla.

Sairaalassa ei ole pankkiautomaattia.​

Pysäköinti​

​Suosittelemme käyttämään mahdollisuuksien mukaan joukkoliikennettä tullessanne Töölön sairaalan.

Töölön sairaalassa autopaikkoja on niukasti tarjolla, ne ovat maksullisia ja toimivat kolikoilla. Sisäpihan paikat ovat usein varattuja. Päivystyksen edessä ei ole pysäköintipaikkoja.

​Yhteystiedot

Töölön sairaala 
Töölönkatu 40 
00260 Helsinki 
p. 09 4711 (vaihde) 
Päivystyspoliklinikka p. 09 471 87708 
Kanslia/osastonsihteerit p. 09 471 87359
Terveysneuvonta p. 09 310 10023


suu; käsikirurgia; leuka- ja kasvokirurgia; Päivystys; traumat; Ortopedia; Neurokirurgia

Päivitetty  15.8.2019