Meilahden päivystys

Meilahden sairaalan päivystyspoliklinikalla annetaan sisätautien, kirurgian ja neurologian erikoissairaanhoitoa ja tutkimuksia 16 vuotta täyttäneille äkillisesti sairastuneille potilaille ympäri vuorokauden.

​​​​​Potilaat saapuvat päivystykseen pääsääntöisesti joko lääkärin lähetteellä tai ambulanssilla. Potilaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä.

​Päivystyspoliklinikalla on tavallisten potilashuoneiden lisäksi 8 + 5 -paikkainen valvontahuone tehostettua tarkkailua ja välitöntä hoitoa vaativille potilaille. Näitä ovat elintoiminnoiltaan henkeä uhkaavat epävakaat potilaat, kuten esim. vakavat rytmihäiriöt, tajuttomat, kouristelevat, myrkytykset sekä runsaasti verta vuotavat potilaat. Tarpeen vaatiessa meillä on myös suuronnettomuusvalmius.

Hoitotyön ensisijaisena tehtävänä on potilaiden henkeä uhkaavien elintoimintojen turvaaminen ja tarkkailu, noudattaen hoitotyön periaatteita. Potilaat pyritään sijoittamaan päivystyksessä erikoisaloittain eri pisteisiin, joissa potilaalla on huonekohtainen omahoitaja. Valvontatason potilailla on nimetyt omahoitajat. Potilaan hoidosta vastaa päivystyksessä moniammatillinen työyhteisö, johon kuuluu mm. lääkärit, hoitohenkilökunta, röntgen ja laboratorio.

Päivystyksen tilanne tällä hetkellä

Tilannetieto kertoo päivystyspoliklinikalla olevien potilaiden lukumäärän ja auttaa sinua varautumaan päivystyskäynnin kestoon.

Ilmoittautuminen ja hoidon tarpeen arvio

Päivystykseen ilmoittaudutaan vuoronumerolla. 

Päivystyksessä arvioidaan aina ensin potilaan hoidon tarve ja kiireellisyys, minkä perusteella potilas ohjataan sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle – tai hoitohuoneeseen seurantaan. Tarpeen vaatiessa potilas siirretään sairaalahoitoon.

Mikäli päivystyksellisen hoidon tarvetta ei ole, ohjataan potilas esimerkiksi ottamaan yhteyttä omalle terveysasemalle.

Potilaat hoidetaan sairauden vaatimassa kiireellisyysjärjestyksessä. Tämän vuoksi odotusaika vastaanotolle voi vaihdella tulojärjestyksestä riippumatta.

Sairaanhoitajan vastaanotto

Meilahden päivystyspoliklinikalla ei ole sairaanhoitajan vastaanottoa.​

Vierailut päivystyksessä ja potilastiedustelut

Päivystyspoliklinikalla ei ole varsinaisia vierailuaikoja, toivomme lyhyitä vierailuja, potilaiden hoitoon liittyviä toimenpiteitä voidaan tehdä hoitohuoneissa.

Potilastiedustelut numerosta  09 47176400

Potilasmaksut

Kahvio, välipala- ja pankkiautomaatti

Kahvio ja kioski sijaitsevat Meilahden sairaalan kolmannessa kerroksessa.
Kahvion aukioloajat: HUS Meilahti Tornisairaalan kahvila Oasis.​

Päivystyspoliklinikan odotustilassa kiertää kanttiininkärry kerran päivässä, iltapäivisin, muutoin kahvio on kolmannessa kerroksessa.​

Meilahden sairaalan pääaulassa 3. kerroksessa.​

Pysäköinti

​Parkkipaikkoja on rajoitetusti, sisähallissa pysäköintimaksu on  1 euro / 25 min.

Pysäköinti Meilahden alueella

Yhteystiedot

Meilahden päivystyspoliklinikka
Haartmaninkatu 4
Meilahden tornisairaala, 2 krs
p. 09 4711, 09 47176400

Meilahden kampus


meilahti; Päivystys

Päivitetty  19.8.2019