Korva-nenä-kurkkutautien päivystys

Korva-, nenä- ja kurkkutautien päivystyspoliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan kaiken ikäisiä korva-, nenä- ja kurkkutautialan potilaita.

​​​​Korva-, nenä- ja kurkkutautien päivystyspoliklinikka toimii päivystys-, lähete- ja jälkitarkastuspoliklinikkana. Poliklinikalla tutkitaan ja hoidetaan kaiken ikäisiä korva-, nenä- ja kurkkutautialan potilaita, joilla on päivystysluonteista erikoissairaanhoitoa vaativa vaiva, vamma tai sairaus. Korva-, nenä- ja kurkkutautien päivystyspoliklinikka on avoinna ympäri vuorokauden.

Äkillisen tilan, esimerkiksi leikkauksen jälkivuodon tai vakavan sairauden takia voi päivystykseen hakeutua myös ilman lähetettä. Tällöin tulisi ottaa puhelimitse yhteyttä poliklinikkaan ennen sairaalaan tuloa.

Suun alueen tulehdukset ovat tavallisia korvapäivystyksessä hoidettavia vaivoja.​

Ilmoittautuminen ja hoidon tarpeen arviointi

Potilaat ilmoittautuvat Kirurgisen sairaalan U-portaan sisääntuloaulassa. Ilmoittautumisen yhteydessä tarkistetaan henkilötiedot.

Potilaat hoidetaan sairauden vaatimassa kiireellisyysjärjestyksessä. Tämän vuoksi odotusaika vastaanotolle voi vaihdella tulojärjestyksestä riippumatta.​

Potilastiedustelut

Potilastiedustelut p. 09 4711

Potilasmaksut

​Lähetämme avohoitokäynneistä, hoitojaksoista ja lääkärintodistuksesta laskun jälkikäteen kotiin. Maksut määräytyvät asiakasmaksulain ja -asetuksen mukaan. Käyttämättä ja peruuttamatta jätetyistä avohoidon tai kalliin kuvantamistutkimuksen vastaanottoajasta peritään yli 15-vuotiailta maksu.

HUS potilasmaksut

Kahvio, välipala- ja pankkiautomaatti

Kahvio sijaitsee Kirurgisen sairaalan päärakennuksessa. Kahvion aukioloajat : HUS Silmä- ja korvasairaalan korvaklinikan kahvila Oasis.​

Päivystyksessä on käytettävissä juoma/ruoka-automaatti.

Sairaalassa ei ole pankkiautomaattia.​

Pysäköinti

Kirurgisessa sairaalassa on sairaala-alueella vain muutama maksullinen pysäköintipaikka. Suosittelemme julkisten kulkuvälineiden käyttöä.

Yhteystiedot

Kirurginen sairaala,

Kasarminkatu​ 11-13, U-rappu

Helsinki

Päivystyksen sairaanhoitaja  09 471 73050

​​

Korva-, nenä- ja kurkkutaudit; Päivystys

Päivitetty  20.9.2019