Ajankohtainen

Uutta Taysissa syyskuussa

Julkaistu 27.8.2019 0.00

Taysin uusi valoisa ja avara pääsisäänkäynti avataan lauantaina 28.9.2019. Kulku Tays Ensiapu Acutan päivystykseen ei kuitenkaan muutu, vaan sinne kuljetaan edelleen Teiskontieltä Kuntokadun risteyksen kautta.

​​

​Taysin uusi pääsisäänkäynti avataan 28.9. - kulku Acutaan säilyy ennallaan​

Tays Ensiapu Acutan päivystyksessä hoidamme potilaita, joiden tutkimista tai hoitoa ei ole turvallista siirtää seuraavaan arkipäivään tai joille hoidon viivästyminen voi aiheuttaa pysyvää terveydellistä haittaa tai potilaita, jotka ovat hengenvaarassa.

Saapuessasi Tays Ensiapu Acutaan kannattaa huomioida rakennustyömaiden aiheuttamat muuttuvat liikenne- ja pysäköintijärjestelyt. Lisätietoja pysäköinnistä saa  Finnparkin sivuilta. Rakennustyömaiden sijainnit ja ajantasaiset kulkureitit on merkitty Taysin alueen karttaan​. Pysäköintihalli otetaan koko laajuudessaan käyttöön uuden pääaulan avaamisen yhteydessä ja sieltä pääsee uuteen pääaulaan liukukäytävää pitkin. 


 

Uudessa pääaulassa palvelevat esimerkiksi Subway, R-kioski, Pikanten kahvila sekä apteekki. Lisäksi uudesta pääaulasta löytyy hiljentymis- ja oleskelutila. Pääaulassa on infotiski, josta asiakasneuvojat opastavat potilaita ja omaisia tarvittaessa eteenpäin. Kaikki pääaulan palvelut ovat myös päivystyksen asiakkaiden käytettävissä. 

Tays Ensiapu Acutasta löytyy edelleen juoma- ja välipala-automaatteja sekä setelinvaihtoautomaatti. Sisäkautta kulku pääaulan ja Acutan välillä on kuitenkin estetty turvallisuussyistä.

Lauantaina 28.9. klo 10-13 järjestetään kaikille avoin Taysin uutta -tapahtuma (osana Tampereen päivän ohjelmaa). Tuolloin kaikki ovat tervetulleita tut​ustumaan uuteen pääaulaan. Lisätietoja: https://www.tays.fi/taysinuutta ​.

Uusi lastenpäivystys - äkillisesti sairastunut tai loukkaantunut lapsi tai nuori - Acutaan vai lasten päivystykseen?

Uuden Lasten ja nuorten sairaalan auetessa 17.9. suurin osa päivystyksellistä hoitoa tarvitsevista lapsipotilaista siirtyy uuteen lastenpäivystykseen L-rakennukseen. Acutaan jäävät kuitenkin kaikki päivystyksellistä kirurgista hoitoa tarvitsevat lapset ja nuoret. Varmistaaksesi oikean hoitopaikan ja kiireellisyyden, muista soittaa ennen päivystykseen lähtöä lasten päivystyksen numeroon 03 311 63345. Hätätapauksissa soita aina 112.