Ajankohtainen

Päivystystalon tapahtumien vuosi 2021

Julkaistu 2.2.2022 9.00

Matalan kynnyksen neuvontapalvelu Päivystyshelppi on ollut kansalaisten käytössä reilun vuoden. Asiakastyytyväisyys on palautteiden perusteella korkealla.

Päivystystalossa oli alkuvuodesta vilskettä, kun matalan kynnyksen neuvontapalvelun Päivystyshelpin käyttäjämäärät nousivat mainoskampanjan myötä, josta Päivystystalon väki oli arvatenkin iloisia.

Toukokuussa pitkän työn tulos saatiin päätökseen, kun uusi entistäkin parempi Päivystystalo julkaistiin kansalaisten käyttöön. Päivystystalon saavutettavuus parani.

Uudet itsehoito-ohjeet äkillisissä terveysongelmissa

Uudistuksen myötä julkaisuun saatiin kansalaisten käyttöön myös uudet itsehoito-ohjeet äkillisissä terveysongelmissa, jotka löytyvät helppokäyttöisestä työkalusta Päivystykseen-osiosta.

Samassa yhteydessä uudistettiin myös itsehoito-ohjeiden kieliversiot ruotsiksi ja englanniksi, jotka löytyvät Jourhutista ja Emergencyhubista vastaavasta työkalusta, kuin Päivystystalosta.

Näyttävän uudistuksen kokivat myös osiot Mitä ensihoidossa ja - päivystyksessä tapahtuu. Näiden osioiden myötä asiakas voi tutustua hoitopolkuun siitä hetkestä, kun äkillinen terveysongelma yllättää. Edelleenkään kuvauksista ei ole unohdettu kuvitteellisia kokemustarinoita, jotka elävöittävät hoitopolun ymmärrystä.

Ensiapuverkkokursseille uusi ilme

Myös Päivystystalon ensiapuverkkokurssit saivat uuden ilmeen ja niiden käyttö soveltuu nyt loistavasti omaan oppimiseen tai harrastetoiminnan ensiaputaitojen ylläpitämiseen.

Edellisen vuoden aikana Päivystystalo on ollut aktiivisesti mukana kehittämistyössä DigiFinlandin Omaolo-oirearvioiden ja Päivystysapu 116117:n kanssa. Palveluita on koottu yhteen Päivystystalon uuteen Neuvontapalvelut äkillisissä terveysongelmissa- osioon.

Päivystystalossa on seurattu palautteita ja internetsivujen käyttäjätilastoja säännöllisesti läpi vuoden. Vuonna 2021 Päivystystalolla oli 586 000 sivunkatselua ja React & Sharen asiakastyytyväisyyden prosentti koko vuodelle oli 73 prosenttia.

Tapahtumarikkaan vuoden jälkeen katse on suunnattu tulevaan, jossa Päivystyshelpin kehittämistyö jatkuu aktiivisena ja ruotsinkielisen Jourhusetin kohennus alkaa.