Ajankohtainen

Päivystyshelppiin uusi hahmo

Julkaistu 30.3.2022 11.00

Päivystyshelppiin on lisätty uusi muunsukupuolinen hahmo. Päivityksen myötä palvelun käyttö on entistä helpompaa.

​​​​

Alkuvuodesta päivitettyyn Päivystyshelppiin on lisätty mahdollisuus valita sukupuoleksi muunsukupuolinen. Mies- ja naishahmojen lisäksi tarjolla on nyt hahmo, johon kenen tahansa voi olla helpompi samaistua. Jatkossa hakutoiminnallisuudessa ei ole enää oletusvalintana mies tai nainen.​ Uusi sukupuolineutraali hahmo mahdollistaa kaikkien palvelusta löytyvien toimintaohjeiden esille tuomisen ilman sukupuoleen liittyvää rajausta. Halutessa sukupuolen voi valita ja rajata toimintaohjeita sen perusteella, mutta välttämätöntä tämä ei uudistuksen jälkeen ole.

Päivystyshelpin käyttö on helppoa

Päivystyshelppi on matalan kynnyksen neuvontapalvelu, jonka käyttäminen ei katso aikaa eikä paikkaa. Palvelua voi käyttää omiin tarpeisiin tai läheisen puolesta. Päivystyshelppi voi ohjata itsehoitoon ja tarjoaa ohjeet itsehoidon toteuttamiseen. Tarvittaessa palvelu ohjaa tarkempaan oirekohtaiseen arvioon Omaolo-palvelussa tai yhteydenottoon terveydenhuollon ammattilaiseen.

Päivystyshelpin käyttäminen alkaa palvelun etusivulta, minkä jälkeen kartoitetaan, etsiikö käyttäjä ohjeita mahdolliseen hätätilanteeseen. Jos kyseessä ei ole hätätilanne, käyttäjä voi siirtyä hakuun, jossa hän voi etsiä sopivaa toimintaohjetta omien tarpeidensa mukaan. Palvelu sisältää ohjeet yli 160 erilaiseen oireesee​​n tai vammaan.

Päivystystyshelpissä voi tehdä hakuja rajaamalla haun koskemaan tiettyä kehonosaa tai hakemalla toimintaohjeita suoraan hakusanalla. Kehonosan rajauksen ja hakusanan voi myös yhdistää, jolloin palvelu tarjoaa valittuun hakusanaan sopivia ohjeita vain valitusta kehonosasta. Haun jälkeen toimintaohjeen pääsee lukemaan valitsemalla haluamansa ohjeen hakutuloksista. Palvelun sisällä liikkuminen on helppoa sivun yläreunaan lisätyn takaisin-painikkeen avulla.

Uudistuneesta Päivystyshelpistä voi antaa palautetta Päivystyshelpin oman palautelomakkeen kautta. Kaikki ideat ja ehdotukset palvelun kehittämiseksi otetaan lämpimästi vastaan.

Päivystyshelppi löytyy Päivystystalosta

Anna palautetta Päivystyshelpistä