Ajankohtainen

Miksi päivystyksessä pitää odottaa?

Julkaistu 23.8.2018 15.00

Päivystykseen saapuvat asiakkaat hoidetaan kiireellisyysjärjestyksessä. Kiireellisyysjärjestys on harvoin sama kuin tulojärjestys ja odottaminen oman äkillisen terveysongelman kanssa ruuhkaisessa päivystyksessä voi turhauttaa.

​​​​​​​Päivystyspoliklinikoiden työn luonteeseen kuuluvat nopeasti muuttuvat tilanteet. Hätätilapotilaan vastaanottaminen voi sitoa runsaasti henkilökuntaa, jolloin vähemmän kiireelliset asiakkaat joutuvat odottamaan pidempään. Hoitohenkilökunta pyrkii informoimaan asiakasta mahdollisuuksiensa mukaan hoidon vaiheista. Asiakas voi myös itse aktiivisesti kysyä hoitotilanteissa toimintaohjeita ja tutustua saatavilla olevaan tietoon ja opasteisiin.  On tärkeää ymmärtää, että vaikka päivystyksessä joutuu ajoittain odottamaan, pyrkii hoitohenkilökunta takaamaan kaikkien potilaiden turvallisen ja laadukkaan hoidon. Hoitohenkilöstö seuraa kaikkien potilaiden vointia ja hoidon etenemistä jatkuvasti, vaikka asiakas ei sitä itse aina huomaakaan.

Odottamisesta ja muista päivystyskäynnin vaiheista löydät tietoa Päivystystalon Tietoa päivystyksestä -osiosta. Tutustu vaikka Mikon tarinan avulla siihen, mitä päivystyksessä tapahtuu ilmoittautumisen jälkeen aina siihen saakka kun pääset kotiin. Voit myös katsoa päivystysten toimintaa ja asiakkaan polkua esittelevän videon.  Päivystystalosta löydät myös kuvauksen ensihoitopalvelusta.​

Mitä Päivystyksessä tapahtuu?​​

Video päivystyksen toiminnasta​

Mitä ensihoitopalvelussa tapahtuu?​​