Ajankohtainen

Itsehoito-ohjeet matkassa mukana

Julkaistu 8.6.2018 12.00

Kaikkien oireiden ja pikku haavereiden takia ei tarvitse heti hakeutua sairaanhoitajan tai lääkärin vastaanotolle. Kausiluontoisia infektiotauteja kuten nuhakuumetta tai vatsatautia voi alkuun hoitaa ja seurata myös kotona.

​​​​​​Päivystystalon itsehoito-ohjeista löydät selkeät ja yksinkertaiset toimintaohjeet yleisimpiin kotona hoidettaviin oireisiin ja sairauksiin. Ohjeemme kattavat sellaiset vaivat, joista terveydenhuollon ammattilaiset saavat asiakkailta paljon kysymyksiä ja yhteydenottoja, mutta joita on helppoa ja turvallista hoitaa kotona.

Oireisiin voi olla saatavissa helpotusta apteekista ilman reseptiä saatavista käsikauppalääkkeistä. Muistathan lääkkeitä ostaessasi pyytää apua tuotteen valinnassa apteekin ammattitaitoiselta henkilökunnalta ja kertoa heille mahdollisista allergioistasi ja muista käytössäsi olevista lääkkeistä.

Itsehoito-ohjeemme sisältävät luotettavaa ja ajantasaista tietoa sekä hyödyllisiä vinkkejä itsehoidon tueksi. Ohjeissa on myös aina mukana suositus siitä kuinka toimia, jos itsehoito kotona ei riitä. Jos hyvästä itsehoidosta huolimatta tai oireiden pitkittyessä joudut olemaan yhteydessä terveydenhuollon ammattilaiseen, on hyvä ottaa puheeksi miten olet oireitasi kotona hoitanut ja millaisia itsehoitolääkkeitä olet käyttänyt.

Päivystystalo.fi - palvelussa itsehoito-ohjeet ovat aina saatavilla ja kulkeva helposti mukana siellä missä sinäkin!

Vinkki terveydenhuollon ammattilaisille: Päivystystalon itsehoito-ohjeet on julkaistu myös  tulostettavina PDF- versioina Päivystystalon ammattilaiselle-osiossa.​

Jaettavat materiaalit​