Valmennuksen tausta

Tutki, suunnittele, kokeile, elä ja nauti! Valmennus tarjoaa onnistumisia jo matkalla tavoitteeseen. Terveyslaihdutusvalmennusta taustoittaa vankka kokemus ja tutkittu tieto.

Onnistumisia jo matkalla tavoitteeseen

Terveyslaihdutusvalmennus ohjaa luomaan omaan arkeen ja elämäntilanteeseen istuvia tavoitteita.

Motivaatio syntyy itselle tärkeistä asioista.

Motivaatiotasi tukee kun koet, että voit omilla teoillasi vaikuttaa:

  • ajatuksiin ja tunteisiin
  • mielen tasapainoon
  • ihmissuhteisiin
  • painonhallintaan.

Matkan varrella autamme sinua etsimään motivaatiota juuri sinulle tärkeiden asioiden kautta.

Itselle sopiva tavoite mahdollistaa hyvinvointitavoista nauttimisen ja iloitsemisen jo tavoitetta toteuttaessa - ei vasta sitten kun tavoite on vakiintunut.

Arkeen sopiva tavoite auttaa ylläpitämään motivaatiota, tyytyväisyyttä ja omaa jaksamista.

Tutki, suunnittele, kokeile, elä ja nauti

Ylimääräiset kilot ovat kertyneet usein kuukausien ja vuosien aikana. Siksi elämäntapamuutosten harkinnalle, valmistelulle ja harjoittelullekin kannattaa varata aikaa. Laihdutuskuurit eivät tätä huomioi.

Oman elämän ainesten punnitseminen tulee vaatimaan rohkeutta, sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä.

Tunnet varmasti välillä halua välttää viikkoharjoitusten tekemistä, mutta se on yksinkertaisesti viesti siitä, että harjoituksiin liittyy voimakkaita tunteita ja ajatuksia.

Ajattele asiaa niin, että mitä enemmän haluaisit jotakin harjoitusta välttää, sitä suuremmalla syyllä sitä kannattaa kokeilla.

Perustana tutkittu tieto

Valmennusohjelmaa taustoittaa uusin tutkittu tieto lääke-, ravitsemus-, hoito-, käyttäytymis- ja liikuntatieteen aloilta.

Valmennuspalvelua tuottavat kokeneet terveydenhuollon, käyttäytymistieteen, ravitsemuksen ja terveysliikunnan ammattilaiset.

Hyväksymis-ja omistautumisteoreettinen näkökulma

Valmennuksen taustalla on hyväksymis- ja omistautumisterapeuttinen lähtökohta, lyhennettynä HOT, joka toimii niin sanotusti punaisena lankana valmennuksessa.

HOT-ajattelun taustalla on paljon tutkimusta elämäntapamuutoksesta ja sen on todettu olevan hyvä pohja pysyvään muutokseen. HOT-ajattelun keskiössä on pyrkiä suuntaamaan toimintaa omien arvojen pohjalta. Vaikka tietäisimme hyvin, mikä meille on tärkeää, voi siitä huolimatta olla vaikeaa muuttaa toimintaa. Usein jäämme tuttujen ajattelutapojen ja tunteiden vangiksi. HOT-työskentelyssä harjoitellaan elämään arvojen mukaan myös tekojen tasolla. Valmennuksessa on useita erilaisia ajatusten ja tunteiden tunnistamiseen ja hyväksymiseen liittyviä harjoituksia.

Edellinen sivuSeuraava sivu

laihduttaminen; hyvinvointi; terveys; painonhallinta; lihavuuden hoito; Digihoitopolku; valmennus; lihavuus; ylipaino; elintapamuutos; laihdutus; painonhallintatalo

Päivitetty  14.2.2020