Terveyslaihdutusvalmennuksen tausta

Tutki, suunnittele, kokeile, elä ja nauti! Terveyslaihdutusvalmennus tarjoaa onnistumisia jo matkalla tavoitteeseen. Valmennusta taustoittaa vankka kokemus ja tutkittu tieto.

​​

Onnistumisia jo matkalla tavoitteeseen

Terveyslaihdutusvalmennus ohjaa luomaan omaan arkeen ja elämäntilanteeseen sopivia tavoitteita.

Motivaatio syntyy itselle tärkeistä asioista. Motivaatiotasi tukee kun koet se, että voit teoillasi vaikuttaa

  • ajatuksiin ja tunteisiin
  • mielen tasapainoon
  • ihmissuhteisiin
  • painonhallintaan.

Matkan varrella autamme sinua etsimään motivaatiota juuri sinulle tärkeiden asioiden kautta.

Itselle sopiva tavoite mahdollistaa hyvinvointitottumuksista nauttimisen jo tavoitetta toteuttaessa - ei vasta sitten kun tavoite on jo toteutunut. Arkeen sopiva tavoite auttaa ylläpitämään motivaatiota, tyytyväisyyttä ja jaksamista.

Muutos tarvitsee aikaa ja rohkeutta

Ylimääräiset kilot ovat usein kertyneet kuukausien ja vuosien aikana. Siksi myös elämäntapamuutosten harkinnalle, valmistelulle ja harjoittelulle kannattaa varata aikaa. Laihdutuskuurit eivät tätä seikkaa huomioi.

Elämän ja sen ainesten punnitseminen tulee vaatimaan rohkeutta, sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä. Tulet kohtaamaan tilanteita, joissa haluat välttää viikkoharjoitusten tekemistä, mutta tämä on yksinkertaisesti viesti siitä, että harjoituksiin liittyy voimakkaita tunteita ja ajatuksia.​​

Ajattele asiaa niin, että mitä enemmän haluat jotakin harjoitusta välttää, sitä suuremmalla syyllä sitä kannattaa kokeilla.

Perustana tutkittu tieto

Valmennusohjelmaa taustoittaa uusin tutkittu tieto lääke-, ravitsemus-, hoito-, käyttäytymis- ja liikuntatieteen aloilta.

Valmennuspalvelua tuottavat kokeneet terveydenhuollon, käyttäytymistieteen, ravitsemuksen ja terveysliikunnan ammattilaiset.

Hyväksymis-ja ​omistautumisteoreettinen näkökulma

Valmennuksen taustalla on hyväksymis- ja omistautumisterapeuttinen (lyhenne HOT) lähtökohta, joka toimii valmennuksen niin sanottuna punaisena lankana.

HOT-ajattelun taustalla on paljon elämätapamuutokseen liittyvää tutkimusta, ja ajattelun on todettu olevan hyvä pohja pysyvälle muutokselle. 

HOT-ajattelussa pyritään suuntaamaan toimintaa omien arvojen pohjalta. Vaikka tietäisimme hyvin, mikä on meille tärkeää, toiminnan muuttaminen voi siitä huolimatta olla vaikeaa. Usein jäämmekin tuttujen ajattelutapojen ja tunteiden vangiksi. HOT-työskentelyssä opetellaan elämään arvojen mukaan myös tekojen tasolla. Valmennuksessa on useita ajatusten ja tunteiden tunnistamiseen ja hyväksymiseen liittyviä harjoituksia.

Edellinen sivu Seuraava sivu

Päivitetty  15.7.2020

Kyllä