Terveyslaihdutusvalmennuksen tausta

Tutki, suunnittele, kokeile, elä ja nauti! Terveyslaihdutusvalmennus tarjoaa onnistumisia jo matkalla tavoitteeseen. Valmennusta taustoittaa vankka kokemus ja tutkittu tieto.

Onnistumisia jo matkalla tavoitteeseen

Terveyslaihdutusvalmennus ohjaa luomaan omaan arkeen ja elämäntilanteeseen sopivia tavoitteita.

Motivaatio syntyy itselle tärkeistä asioista. Motivaatiotasi tukee se, kun koet itse voivasi vaikuttaa

  • ajatuksiin ja tunteisiin
  • mielen tasapainoon
  • ihmissuhteisiin
  • painonhallintaan.

Matkan varrella autamme sinua etsimään motivaatiota juuri sinulle tärkeiden asioiden kautta.

Itselle sopiva tavoite mahdollistaa hyvinvointitottumuksista nauttimisen jo matkalla kohti tavoitetta - ei vasta sitten kun tavoite on jo toteutunut. Arkeen sopivat tavoitteet auttavat ylläpitämään motivaatiota, tyytyväisyyttä ja jaksamista.

Haitarin otsikkotaso2
Muutos tarvitsee aikaa ja rohkeutta

Ylimääräiset kilot ovat usein kertyneet kuukausien ja vuosien aikana. Siksi myös elintapamuutosten harkinnalle, valmistelulle ja harjoittelulle kannattaa varata aikaa. Laihdutuskuurit eivät tätä seikkaa huomioi.

Elämän ja sen ainesten punnitseminen tulee vaatimaan rohkeutta, sinnikkyyttä ja kärsivällisyyttä. Tulet kohtaamaan tilanteita, joissa haluat välttää viikkoharjoitusten tekemistä, mutta tämä saattaa yksinkertaisesti viestiä siitä, että harjoituksiin liittyy voimakkaita tunteita ja ajatuksia.

Ajattele asiaa niin, että mitä enemmän haluat jotakin harjoitusta välttää, sitä suuremmalla syyllä sitä kannattaa kokeilla.

Saatat myös olla hyvin kiireinen. Harjoitusten tekeminen on joustavaa, ja voit tehdä niitä pätkissäkin. Voit myös viestitellä valmentajallesi ja kertoa aikatauluistasi.

Perustana tutkittu tieto

Valmennusohjelmaa taustoittaa uusin tutkittu tieto lääke-, ravitsemus-, hoito-, käyttäytymis- ja liikuntatieteen aloilta.

Valmennuspalvelua tuottavat kokeneet terveydenhuollon, käyttäytymistieteen, ravitsemuksen ja terveysliikunnan ammattilaiset.

Hyväksymis-ja omistautumisteoreettinen näkökulma

Valmennuksen taustalla on hyväksymis- ja omistautumisterapeuttinen (lyhenne HOT) lähtökohta, joka toimii valmennuksen niin sanottuna punaisena lankana.

HOT-ajattelun taustalla on paljon elämätapamuutokseen liittyvää tutkimusta, ja ajattelun on todettu olevan hyvä pohja pysyvälle muutokselle.

HOT-ajattelussa pyritään suuntaamaan toimintaa omien arvojen pohjalta. Vaikka tietäisimme hyvin, mikä on meille tärkeää, toiminnan muuttaminen voi siitä huolimatta olla vaikeaa. Usein jäämmekin tuttujen ajattelutapojen ja tunteiden vangiksi. HOT-työskentelyssä opetellaan elämään arvojen mukaan myös tekojen tasolla. Valmennuksessa on useita ajatusten ja tunteiden tunnistamiseen ja hyväksymiseen liittyviä harjoituksia.

laihduttaminen; hyvinvointi; terveys; painonhallinta; lihavuuden hoito; Digihoitopolku; lihavuus; ylipaino; elintapamuutos; laihdutus; painonhallintatalo; valmennus

Kyllä

Päivitetty  15.7.2020