Miten pääsen mukaan Terveyslaihdutusvalmennukseen?

Terveyslaihdutusvalmennus on tarkoitettu 18-65-vuotiaille merkittävästi ylipainoisille henkilöille, joilla on laihduttamisen tarvetta terveydellisistä syistä.

Ohjelmaan pääsy edellyttää lääkärin lähetettä

Terveyslaihdutusvalmennus on erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden konsultaationa toteuttamaa lihavuuden hoitoa. Palvelun omistaa HUS Vatsakeskus.

Keskustele lähetteen saamisen mahdollisuudesta sinua hoitavan lääkärin kanssa tai hakeudu terveyskeskuslääkärin vastaanotolle.

Lähetteen valmennukseen voi tehdä kuka ta​hansa potilaan hoitoon perehtynyt lääkäri esimerkiksi terveyskeskuksessa tai työterveyshuollossa ympäri Suomen. Lääkäri arvioi lihavuuden hoidon tarpeen ja potilaan soveltuvuuden verkkovalmennukseen. Samalla hän huomioi mahdolliset alueelliset läheteohjeet esimerkiksi BMI-rajojen suhteen. Keskustele lähetteen saamisen mahdollisuudesta sinua hoitavan lääkärin kanssa tai hakeudu terveyskeskuslääkärin vastaanotolle.

Läheteohjeet ja lähetekriteerit löytyvät Painonhallintatalon ammattilaissivuilta. Ohjeet on tarkoitettu lääkäreille, jotka lähettävät potilaitaan Terveyslaihdutusvalmennukseen.​

Ennen valmennuksen aloittamista

Virtuaalisesti tapahtuva valmennus vaatii osallistujalta sitoutumista ja motivaatiota itsenäiseen t​yöskentelyyn, arjen muutosmahdollisuuksien tutkailemiseen sekä kirjalliseen viestintään. Ennen valmennuksen aloittamista on hyvä pohtia, mahdollistaako elämäntilanne sitoutumisen vuoden kestävään ohjelmaan. 

Kun lähete valmennukseen on hyväksytty, saat sähköpostiisi rekisteröitymis- ja kirjautumisohjeet. Siksi on tärkeää, että lähetteeseen on kirjattu oikein sähköpostiosoitteesi.

Lähetteen kirjaamisesta kestää yleensä noin 2 viikkoa ennen kuin  pääset aloittamaan valmennuksen. Jos haluat tarkistaa lähetteesi tilanteen, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen painonhallintatalo@hus.fi.

Jos pohdit, olisiko Terveyslaihdutusvalmennus sinulle sopiva, tutustu ensin 6 viikon mittaiseen painonhallintapolkuun. Polku toimii maistiaisena Terveyslaihdutusvalmennuksesta.​

Edellinen sivu Seuraava sivu

Päivitetty  15.7.2020

Kyllä