Arkiliikunta ja terveysliikunta

Terveyslaihdutusvalmennuksen liikuntavalmennuksessa on huomioitu kaikenlaiset liikkujat.

Liikunta osaksi arkea

Polun harjoituksissa lähdetään liikkeelle arkisen liikkeen lisäämisestä ja edetään hiljalleen kohti terveyskunnon eri osa-alueiden harjoittamista. Liikunta-aiheiset osa-alueet sisältävät vinkkejä eri kuntotason omaaville valmennettaville aina aloittelijoista aktiivisiin. Myös kivun kanssa liikkujat on huomioitu valmennuspolulla. Lisäksi liikuntaa käsitellään monista muistakin näkökulmista, kuten osana mielenterveyttä ja arkielämää.

Valmennusohjelmaan kuuluu Terveyskylä Päiväk​irja -sovellus, jonka avulla on mahdollisuus seurata omaa liikuntaa ja päivittäistä aktiivisuutta.

Terveyslaihdutusvalmennuksen liikuntaohjeet ovat laatineet Painonhallintatalon kehittäjäryhmän liikunnan asiantuntijat. Liikuntamateriaaleja ovat tuottaneet yhteistyökumppaneina toimivat potilasjärjestöt (Suomen Nivelyhdistys, Selkäliitto, Hengitysliitto, Allergia,-iho-ja Astmaliitto, Luustoliitto) sekä Liikkuva aikuinen -ohjelma.

Edellinen sivuSeuraava sivu

ylipaino; laihduttaminen; laihdutus; lihavuuden hoito; painonhallintatalo; painonhallinta; elintapamuutos; valmennus; terveyslaihdutusvalmennus; lihavuus; liikunta

Päivitetty  2.3.2020