Arkiliikunta ja terveysliikunta Terveyslaihdutusvalmennuksessa

Terveyslaihdutusvalmennuksen liikuntavalmennuksessa on huomioitu kaikenlaiset liikkujat.

Liikkuminen osaksi arkea

Liikuntavalmennuksen harjoituksissa lähdetään liikkeelle arkisen liikkeen lisäämisestä ja edetään hiljalleen kohti terveyskunnon eri osa-alueiden harjoittamista. Liikunta-aiheiset osa-alueet sisältävät vinkkejä eri kuntotason omaaville valmennettaville aina aloittelijoista aktiivisiin liikkujiin. Myös kivun kanssa liikkujat on huomioitu valmennuksessa. Lisäksi liikkumista käsitellään muista näkökulmista, kuten osana mielenterveyttä ja arkielämää.

Valmennusohjelmaan kuuluu Terveyskylä Päiväkirja -sovellus, jonka avulla on mahdollista seurata omaa päivittäistä aktiivisuutta.

Terveyslaihdutusvalmennuksen liikuntaohjeet ovat laatineet Painonhallintatalon kehittäjäryhmän liikunnan asiantuntijat. Liikuntamateriaaleja ovat tuottaneet yhteistyökumppaneina toimivat potilasjärjestöt (Suomen Nivelyhdistys, Selkäliitto, Hengitysliitto, Allergia-, iho- ja astmaliitto, Luustoliitto) sekä Liikkuva aikuinen -ohjelma.

Edellinen sivu Seuraava sivu
elintapamuutos; laihduttaminen; laihdutus; valmennus; painonhallintatalo; painonhallinta; ylipaino; terveyslaihdutusvalmennus; lihavuus; lihavuuden hoito; liikunta

Kyllä

Päivitetty  15.7.2020