Toiveista totta - Arlan tarina

"Olen hämmästynyt terveyttäni edistävistä muutoksista arjessani. Koskaan ei ole liian myöhäistä turvautua ammatilliseen apuun. Näin totean 62-vuotiaana kamppailtuani ylipainon kanssa vuosikausia."

Joustavia hyvinvointitottumuksia

Yksilöidyn ohjauksen avulla olen oppinut uusia tapoja itselleni sopivassa tahdissa. Kerron muutaman, itselleni oivallisen ja arjessani jo toimivan muutoksen myös sinulle kannustukseksi.

 • Osaan laimentaa ateriani ja pääsin irti kaloreiden tiukasta laskemisesta.
 • Löysin helpot ja vaivattomat keinot tukemaan säännöllistä liikuntaani.
 • Kokeilin säännöllistä ateriarytmiä ja sen avulla selätin hallitsemattoman iltasyömiseni.
 • Osaan suunnitella etukäteen ateriat tilaamalla viikon ruoat kotiin kerralla. Säästän aikaa ja rahaa, heräteherkut jäävät kaupan tiskille. Etukäteen suunnittelu antaa ryhtiä painonhallintaani, näkyy ruokakuluissa ja helpottaa arjen haasteissa. Loistojuttu!
 • Tietoinen syöminen ja läsnäolo ruokailussa on innostava, uusi kokemus. Sen avulla olen oppinut nauttimaan ruokahetkistäni ja löytämään uusia makuja monipuolistamaan aterioitani. Kurssi on kannustanut kokeilemaan vaihtoehtoja ja kyseenalaistamaan valintojani.
 • Innostuin aterioiden kuvaamisesta kännykälläni ja pääsin lopultakin eroon aikansa eläneestä ja toimimattomasta ruokapäiväkirjasta. Kuvaaminen on mahtava tuki arjessa. Helppo ja nopea tapa seurata omia valintoja. Aterian kuvaaminen myös pysäyttää, kun joutuu itse tarkistamaan valinnan, ja mikä parasta voi tehdä vielä muutoksia ennen syömistä! Kuvia viikoittain katselemalla näkee realistisen arvion omin silmin ja kuvat jäävät myös hyvin mieleen. Sovellus on takuulla mukana matkassani maaliin asti!

Arvot arjen päätösten tukena

Luettelemani asiat ovat hienoja, mutta kaikkein tärkeimpänä pidän omien arvojeni löytymistä kurssin avulla. Hyvä terveys on nyt se arvo, jota itse kunnioitan valinnoissani. Vaakalukema ei enää määritä arvoani ihmisenä. Se mittaa vain painoni ja on siinä hyvä. Oma, vuosikymmenten vahvistama itseinhoni on vaihtunut opintokuukausien aikana iloon ja ylpeyteen omasta kehostani, joka kaipaa huolenpitoani ja huomiotani, vaikka olen vielä reilusti ylipainoinen. Kehoni kiittää ja olen nykyään energisempi ja voin kaikin tavoin paremmin. Mieli ja keho toimivat aina yhdessä. Mikä voisi elämässä olla tärkeämpää?

Lopuksi haluan vielä kerrata kanssasi tärkeimmät oivallukseni.

Nyt tiedän, että

 • Syömistä voi hallita, jos suunnittelee etukäteen, mitä tekee ja harjoittelee pysymään suunnitelmassa.
 • Ruoanhimo menee aina ohitse ja mieliteon tunne ei tarkoita, että on pakko syödä.
 • Laihduttamiselle ja liikunnalle on varattava aikaa.
 • On annettava itselle tunnustusta, kun tekee niin kuin pitää. Kun välillä mokaa, se on vain vahinko, ei vahvistus siitä, että olen toivoton tapaus.
 • Pystyn laihduttamaan ja kurssin kautta minulla on siihen tarvittavat tiedot.

Valmentajan tuki

Matkani näihin tunnelmiin ja melkein vuoden harjoittelu eivät minulta sujuneet helposti ja ongelmitta. Oli välillä uskonpuutetta ja teki mieli luovuttaa. Haastavissa tilanteissani virtuaalinen ohjaajani riensi tukemaan ja kannustamaan. Ilman häntä olisin ryytynyt matkalle. Pelkkä kurssiohjelma itsessään on loppupeleissä vain tietopaketti, toki tärkeä sellainen ja ohjaa tehokkaasti eteenpäin, mutta näin suuressa muutosprosessissa itse tarvitsin apua myös henkilökohtaisella tasolla jaksamiseeni. Tässä ohjaajan panos on kiistaton onnistumiselleni. Hänelle siitä kaunis kiitos! Lämmin kiitos myös sinulle, hyvä matkatoverini, että sain jakaa kanssasi kokemukseni. Yhdessä olemme enemmän!

Edellinen sivu Seuraava sivu
tarina; kokemus; laihduttaminen; painonhallinta; valmennus; ylipaino; valmentaja; terveyslaihdutusvalmennus; elintapamuutos; laihdutus; Painonhallintatalo; vertaistuki

Kyllä

Päivitetty  10.11.2020