Oskarin kokemustarina

"Positiivisella asenteella ja draivilla pääsee aina pisimmälle. Kehitystä kyllä tapahtuu, kun vaan jaksaa jatkaa luovuttamatta".
Lue 39-vuotiaan Oskarin inspiroiva kokemustarina.

Painonhallinta on kaikkea muuta kuin vain yksinkertaista "syö vähemmän, kuluta enemmän" -taktiikkaa. Painonhallintaan sisältyy niin paljon muutakin, mikä vaikuttaa merkittävästi omaan syömiseen ja tiukan dieetin noudattamiseen. Esimerkiksi nykyinen elämäntilanne, stressi, omien tunnetilojen säätely ja niiden käsittely, ihmissuhteet ja niin edelleen.

Totuushan on se, että yleensä syömme siihen meidän omaan pahaan oloon. Se antaa lohtua aina, kun syömme herkkuja tai jotain muuta tosi hyvää ruokaa, mutta vain hetkellisesti. Tavoitehan meillä on saada tuo hyvä olo pysyväksi tunnetilaksi, eikö vaan? Eli laihduttamisessa on myös kyse paljon näistä psykologisista käsitteistä, eikä ainoastaan vaan fysiologisista käsitteistä. Näiden seikkojen vuoksi suhtaudunkin hyvin suurella epäilyksellä ja varauksella kaikkiin näihin erilaisiin dieetteihin, joita maailma on pullollaan.

Mitään tiettyä varsinaista dieettiä ei omasta mielestäni ole olemassa. Järkevästi suhteutettu ruokavalion muutos, joka on pysyvä, on varmasti se tehokkain. Se on varmasti myös toimivin vaihtoehto painonpudotukselle ja uskon, että se on saavutetun ihannepainon ylläpitämisen kannalta myös ratkaisevassa asemassa. Kannattaa siis todeta itselleen, että ei kieltäydy kokonaan herkuista, vaan ostaa ja kuluttaa niitä tietoisesti vähemmän. Näin ollen siinä pysyy se kontrolli paremmin yllä.

Usko muutoksen mahdollisuuteen

Itse olen todennut tässä omassa painonpudotuksessa sen, että vaikka omassa painossani ei ole tapahtunut kaikkien näiden vuosien aikana mitään radikaalia muutosta, niin se, mikä on ollut avainasemassa ja motivoinut minua jatkamaan, on tuo oma asenne ja asennoituminen tähän haastavaan painonpudotuskamppailuun. Positiivisella asenteella ja draivilla pääsee aina pisimmälle. Pitää vaan jaksaa jatkaa, vaikka välillä tuntuukin siltä, että eihän tästä mitään tule. Pää pystyssä vaan uuteen taistoon ilman luovuttamista ja epäröintiä.

Kyllä se sitkeys vielä jossain kohtaa tullaan palkitsemaan. Ihan varmasti!

Liikunnasta voimaa

Voin vielä tähän loppuun kertoa yhden omakohtaisen esimerkin omasta edistyksestäni. Olen noin kolmisen vuotta yrittänyt tosissaan tiputtaa tuota omaa elopainoani alas mahdollisimman paljon, mutta tuloksetta. Vaikka se on turhauttanut ja pistänyt masentamaan todella rankasti, niin yksi asia, joka on auttanut jatkamaan ja jaksamaan, on minulla ollut liikunta.

Aloitin ensin pienillä kävelylenkeillä, joita olen sittemmin pidentänyt, mitä paremmin oma kuntoni on pikkuhiljaa antanut myöten. Nyt olen ilokseni saanut huomata, että oma kuntoni on hyvällä tasolla! Huomaan sen siitä, että kun nyt teen pitkiä ja reippaita kävelylenkkejä, niin en enää hengästy niin paljon kuin aikaisemmin, mistä olen enemmän kuin tyytyväinen. Se jos mikä taas lisää tuota omaa motivaatiota ja taistelutahtoa jatkaa eteenpäin.

Kehitystä kyllä tapahtuu, kun vaan jaksaa jatkaa luovuttamatta.

Yksi neuvoni voisi olla myös se, että ei mieti eikä murehdi omaa painoa liikaa, vaan yrittää siihenkin asennoitua hieman rennommin ja armollisemmin. Uskon, että sekin helpottaa omaa jaksamista ja se myös samalla motivoi todella tehokkaasti.

Toivotan kaikille Terveyslaihdutusvalmennuksen aloittaneille todella paljon tsemppiä ja ennen kaikkea hyvää fiilistä koko hoitopolun aikana ja totta kai myös sen jälkeenkin.

Parhain terveisin,

Oskari

Edellinen sivu
kokemus; laihduttaminen; lihavuus; painonhallintatalo; painonhallinta; elintapamuutos; ylipaino; terveyslaihdutusvalmennus; kokemustarina; laihdutus

Kyllä

Päivitetty  10.11.2020