Terveyslaihdutusvalmennettavan parhaat oivallukset

Kun Terveyslaihdutusvalmennus päättyy, on aika listata valmennusvuoden parhaat oivallukset. Lue valmennuksessa mukana olleen oivalluksia muutospolun varrelta.

TOP 10 -oivallukset

  1. En ole shokkilaihdutuskuurilla, en edes laihduta, vaan kuljen polulla kohti juuri minulle sopivia hyvinvointivalintoja.
  2. Henkilökohtaisen valmentajan tärkeys tuli todeksi valmennusvuoden aikana.
  3. Vanha totuus "liike on lääke" pitää paikkaansa. Olin ollut pitkään sohvajumissa ja kun sitten pikkuruisilla muutoksilla aloin liikehtiä, se synnytti iloa siitä, että vielä pääsenkin omilla jaloilla vaikka patikoimaan tuntureille.
  4. Uudet tavat ja itseä kohtaan suuntatuvat myönteiset asenteet tarvitsevat aikaa. Vuosi edellä mainittujen käynnistymiseen oli sopiva aika.
  5. Ruokarytmin tärkeys oli yllätys ja välipalojen välttämättömyys tuli itse koettua.
  6. Makeanhimon taittuminen oli uskomaton juttu minulle, joka ahmaisi isonkin suklaalevyn kerralla. Jäätelöitä, karkkeja, lakritsaa, keksejä, viinereitä ym. herkkuja olin syönyt makeanhimoon, mutta myös lohtua saadakseni.
  7. Prosessi, joka tapahtui sisäisesti päässäni, oli merkittävä ja laaja-alainen. Havainnoinnista tunnistamiseen, toteutuksen ja uudelleensuuntauksen kautta seuraavalle polun näköalapaikalle kulkien.
  8. Elämä ei kulje suoraa linjaa eteenpäin. Turhautumiset sekä monet pakitukset ja epäonnistumiset tekivät polusta haastavan, mutta myös kiinnostavan.
  9. Olen ainutkertainen yksilö ja minulla on oikeus pitää hyvää huolta itsestäni. Toisista huolehtijana ja toisten edun ensimmäiselle sijalle asettavana tämä oli vapauttava oivallus.
  10. Kilot tai niiden runsaus eivät voi määrittää ihmisen persoonaa.
terveyslaihdutusvalmennus; valmennus; lihavuuden hoito; hyvinvointi; vertaistuki; painonhallintatalo; kokemus; laihdutus; laihduttaminen; painonhallinta; ylipaino; tarina; elintapamuutos; lihavuus

Kyllä

Päivitetty  15.7.2020