När önskningar går i uppfyllelse – Arlas berättelse

"Jag är förvånad över de förändringar i mitt dagliga liv som har bidragit till min hälsa. Det är aldrig för sent att förlita sig på experthjälp. Det kan jag säga vid 62 års ålder, efter att ha kämpat med övervikt i flera år."

Flexibla hälsovanor

Genom personlig handledning har jag lärt mig nya vanor i en takt som passar mig. För att uppmuntra dig ska jag dela med mig av några förträffliga förändringar som fungerar för mig i min vardag.

 • Jag kan späda ut mina måltider och slapp den strikta räkningen av kalorier.
 • Jag hittade enkla och smidiga sätt att stödja min regelbundna motion.
 • Jag provade en regelbunden måltidsrytm och det hjälpte mig att övervinna mitt okontrollerbara kvällsätande.
 • Jag kan planera mina måltider i förväg genom att beställa hem en veckas mat på en gång. Jag sparar tid och pengar, impulsiva godisköp blir ogjorda. Att planera i förväg ger en struktur åt viktkontrollen, syns i matkostnaderna och underlättar vardagens utmaningar. Fina saker!
 • Att äta medvetet och vara närvarande när man äter är en inspirerande, ny erfarenhet. Det har hjälpt mig att lära mig att njuta av mina måltider och hitta nya smaker för att variera mina måltider. Kursen har uppmuntrat mig att prova alternativ och ifrågasätta mina val.
 • Jag blev inspirerad av att ta bilder av mina måltider med min mobiltelefon och gjorde mig äntligen av med den föråldrade och ofungerande matdagboken. Fotografering är ett stort stöd i vardagen. Ett snabbt och enkelt sätt att hålla reda på sina val. Genom att fotografera måltiden stannar man också upp då man själv måste kontrollera vad man har valt, och det bästa av allt är att man ännu kan göra ändringar innan man äter! Genom att titta på bilderna varje vecka får man en realistisk uppfattning, och bilderna är också mycket minnesvärda. Appen följer garanterat med mig på min resa ända tills jag har kommit i mål!

Värderingar som ett stöd för vardagliga beslut

De saker som jag har räknat upp är bra, men det viktigaste är att jag hittade mina egna värderingar med hjälp av kursen. En god hälsa är nu ett värde som jag respekterar i mina val. Siffran på vågen avgör inte längre mitt värde som människa. Den mäter bara min vikt och är bra på det. Min självförakt, som byggts upp under årtionden, har under programmånaderna ersatts av glädje och stolthet över min egen kropp, som behöver min omvårdnad och uppmärksamhet, även om jag fortfarande är kraftigt överviktig. Min kropp tackar mig och jag är mer energisk och mår bättre på alla sätt och vis. Kroppen och sinnet arbetar alltid tillsammans. Vad kan vara viktigare i livet?

Slutligen vill jag dela med mig av mina viktigaste insikter.

Nu vet jag att:

 • Man kan kontrollera ätandet om man planerar vad man ska göra i förväg och håller sig till planen.
 • Begäret efter mat går alltid över och känslan av begär betyder inte att man måste äta.
 • Man måste reservera tid för bantning och motion.
 • Man måste ge sig själv erkännande när man gör som man ska. När man ibland gör bort sig är det bara ett misstag, inte en bekräftelse på att jag är ett förlorat fall.
 • Jag kan gå ner i vikt och genom kursen har jag fått kunskapen att göra det.

Stöd från en coach

Min resa till den här känslan och nästan ett års övning har inte varit lätt och problemfri. Det fanns tillfällen då jag tappade tillförsikten och kände att jag ville ge upp. I utmanande situationer fick jag stöd och uppmuntran av min virtuella handledare. Utan handledaren hade jag gett upp. I slutändan är kursprogrammet i sig bara ett informationspaket, naturligtvis ett viktigt sådant som styr en effektivt framåt, men i en så här stor förändringsprocess behövde jag hjälp på ett personligt plan för att klara av det. Här är handledarens bidrag till min framgång obestridligt. Ett stort tack till handledaren! Ett varmt tack också till dig, min kära medresenär, för att jag får dela mina erfarenheter med dig. Tillsammans är vi flera!


programmet för hälsosam bantning; hälsoviktshuset; viktminskning; livsstilsförändring; bantning; berättelse; erfarenhet; kamratstöd; övervikt; coach; coachning; viktkontroll

Kyllä

Uppdaterad  20.2.2023