De bästa insikterna från oss som deltagit i programmet

Nu när Programmet för hälsosam bantning börjar närma sig sitt slut är det dags att lista de bästa insikterna från coachningsåret. Läs insikterna från en som deltagit i programmet på vägen mot en förändring.

Topp 10 insikter

  1. Jag är inte på en chockdiet, jag bantar inte ens utan jag är på väg mot hälsosamma val som passar just mig.
  2. Vikten av en personlig coach blev en realitet under året för programmet.
  3. Den gamla sanningen att ”motion är medicin" är sann. Jag hade varit soffbunden länge, och när jag med små förändringar började röra på mig kände jag glädjen av att på egna ben exempelvis kunna vandra i fjällen.
  4. Nya vanor och positiva attityder till sig själv tar tid. Ett år var rätt tidpunkt för att påbörja ovan nämnda.
  5. Vikten av matrytmen var en överraskning och mellanmålens nödvändighet fick jag uppleva själv.
  6. Att få sötbegäret under kontroll var en otrolig sak för mig, som kunde sluka en stor chokladplatta på en gång. Jag hade ätit glass, godis, lakrits, kex, wienerbröd osv. för att tillfredsställa mitt sötbegär, men också för att få tröst.
  7. Processen som ägde rum i mitt huvud var betydande och omfattande. Från observation till identifiering, genomförande och omdirigering till vandrande mot nästa utsiktsplats längs vägen.
  8. Livet går inte i en rak linje. Frustrationer och många bakslag och misslyckanden gjorde vägen utmanande, men också intressant.
  9. Jag är en unik individ och har rätt att ta bra hand om mig själv. För mig som bryr mig om andra och sätter andras intressen i första hand var detta en befriande insikt.
  10. Varken kilon eller deras mängd kan definiera en persons personlighet.
viktkontroll; viktminskning; kamratstöd; fetmabehandling; fetma; livsstilsförändring; programmet för hälsosam bantning; coachning; välbefinnande; erfarenhet; berättelse; hälsoviktshuset; bantning; övervikt

Kyllä

Uppdaterad  20.2.2023