Uppföljning av motion

Det finns många sätt att följa upp motionen.

Man kan följa upp stegen man tar och sträckorna man rör på sig med hjälp av olika appar som man kan installera på telefonen. Till uppföljningen av träningens effekter lämpar sig dock bäst sådana apparater som mäter information om pulsen, såsom pulsmätare De ger den mest exakta bilden av belastningen på andningsorganen och cirkulationssystemet. Även om det finns många apparater på marknaden för uppföljning av aktivitet och motion är det värt att komma ihåg att man inte nödvändigtvis behöver en separat utrustning till detta.

Du kan hålla koll på din motion och aktivitet genom att föra en motionsdagbok. Man kan till exempel anteckna i dagboken hur länge man motionerade och hur man känner sig efter motionen. Man kan också anteckna hur många steg man tar per dag. När man följer upp motionen är det viktigt att märka utvecklingens riktning. Ibland kommer det att finnas veckor då man inte har tid att motionera, men även då kan man märka en positiv förändring när man tittar på den genomsnittliga motionsmängden och jämför den flera månader tillbaka.

Tips för att följa upp konditionsutvecklingen

Det enklaste sättet att följa upp konditionen är att göra samma motionsrunda med jämna mellanrum. Genom att följa den tid det tar att genomföra motionsrundan kan du se dina framsteg. Ju snabbare du kan genomföra motionsrundan, desto bättre är din kondition. Muskelstyrkan kan lätt övervakas genom muskelövningar såsom armhävningar, magmuskelövningar och knäböjningar. Muskelstyrkan kan mätas genom att göra så många rörelser som man orkar eller alternativt så många som möjligt på en minut.


viktminskning; hälsoviktshuset; fetmabehandling; fetma; livsstilsförändring; bantning; övervikt; viktkontroll

Kyllä

Uppdaterad  17.2.2023