Tietoa Painonhallintatalosta

​​​

Painonhallintatalo.fi on terveydenhuollon ammattilaisten kehittämä eTerveyspalvelu terveellisen laihduttamisen ja painonhallinnan tueksi.

Painonhallintatalon terveyslaihdutusvalmennus on erikoissairaanhoidon tarjoama digitaalinen hoito-ohjelma, jonne pääsee lähetteellä. Terveyslaihdutusvalmennus koostuu motivoivista, interaktiivisista viikoittaisista harjoituksista, joiden teemoja ovat ravinto, liikunta, mielentaidot, stressinhallinta, uni ja terveys. Kullekin asiakkaalle on lisäksi osoitettu oma valmentaja, jolta saa tukea vuoden mittaisella painonhallintapolulla.

Painonhallintatalon lihavuusleikkaus-digihoitopolku otettiin osaksi kaikkien HUSiin lihavuusleikkauslähetteen saaneiden hoitoa syksyllä 2018.​ Polku aukeaa potilaille noin kaksi kuukautta ennen suunniteltua leikkauspäivää, kun lääkäri on hyväksynyt lähetteen lihavuusleikkaukseen. Polku päättyy, kun leikkauksesta on kulunut noin vuosi. ​​​

Painonhallintatalon avoimilla sivuilla on luotettavaa tietoa lihavuudesta ja sen hoitovaihtoehdoista. Itsehoito–osiosta löydät harjoituksia terveystavoitteeseen sitoutumisen tueksi ja vinkkejä houkutushetkien varalle. 

Ammattilaisten osiosta löytyvät mm. läheteohjeet sekä tietoa painonhallintatalon tutkimuksesta ja kehittämisestä.

 

Päivitetty  4.6.2019 8.28