Näin pääset alkuun

Terveyslaihdutusvalmennus on  tarkoitettu 18- 65 -vuotiaille ​vakavasti ylipainoisille, jotka ovat saaneet terveydenhuollon ammattilaiselta laihduttamissuosituksen terveydellisistä syistä.

Ohjelmaan pääsy edellyttää lähetettä

Valmennus on erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden konsultaationa toteuttamaa lihavuuden hoitoa.

Perustason terveydenhuollon asiantuntijat arvioivat hoidon tarvetta ja edellytyksiä, jonka jälkeen on mahdollista saada lähete laihdutusvalmennukseen terveydellisistä syistä.

Keskustele lähetteen saamisen mahdollisuudesta sinua hoitavan lääkärin kanssa tai hakeudu terveyskeskuslääkärin vastaanotolle.

Ennen valmennuksen aloittamista

Virtuaalisesti tapahtuva valmennus vaatii osallistujalta sitoutumista ja motivaatiota. On hyvä pohtia ennen valmennuksen aloittamista, mahdollistaako elämäntilanne sitoutumisen vuoden kestävään ohjelmaan. Jos pohdit, olisiko valmennus sinulle soveltuva, voit tutustua ensin rauhassa 6 viikon "maistiaispolkuun" täältä​.

Kun lähete on hyväksytty terveyslaihdutusvalmennukseen, saat sähköpostiisi rekisteröitymisohjeen palveluun. On tärkeää, että lähetteeseen on kirjattu oikein sähköpostiosoitteesi. Rekisteröitymisen jälkeen sinulle voidaan avata hoitopolku, ja saat sähköpostiisi kirjautumislinkin valmennusohjelmaan.

Kirjaudu jatkossa polulle verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Painonhallintatalossa käytetään turvallista ja suojattua kansalaisen tunnistautumispalvelua, koska kyse on henkilökohtaisista terveystiedoista.

Pyydämme huomioimaan, että ajoittain palvelussa voi olla jonoa. Potilaita kutsutaan palveluun sitä mukaa, kun valmentajilla on tilaa uusille potilaille.

​​Profiilitiedot

Käy valmennuksen alkajaisiksi tarkistamassa ja täydentämässä perustietosi profiilisivulla. Profiilisivu löytyy sivun ylälaidasta klikkaamalla "kirjaudu ulos"-painikkeen vasemmalla puolella olevaa käyttäjänimeä. Henkilötietojasi pääset muuttamaan täällä.

Tietosi ovat luottamuksellisia ja niitä säilytetään tietoturvallisesti HUS Tietohallinnon pilvipalvelimella.

Tutkimussuostumus

Pyydämme, että käyt valmennuksen alussa allekirjoittamassa suostumuksen, jolla annat luvan käyttää ohjelmaan tallentuvia tietojasi Painonhallintatalon tutkimuksessa. Tutkimuksessa selvitetään valmennuksen vaikuttavuutta eli esimerkiksi sitä, mitä hyötyä ohjelmasta on valmennuksessa mukana oleville. Tutkimus auttaa kehittämään lihavuuden hoitoa. Löydät tutkimustiedotteen ja suostumuksen profiilisivulta. Allekirjoita tutkimussuostumus sähköisesti. Halutessasi voit peruuttaa suostumuksen myöhemmin.

Keskustele lähetteen saamisen mahdollisuudesta sinua hoitavan lääkärin kanssa tai hakeudu terveyskeskus-
lääkärin vastaanotolle. "

 

HUS logoTAYS logoOYS logoKYS logoTYKS logo