Näin pääset alkuun

Ohjelmaan pääsy edellyttää lähetettä

Terveyslaihdutusvalmennus on  tarkoitettu 18- 65 -vuotiaille v​akavasti ylipainoisille, jotka ovat saaneet terveydenhuollon ammattilaiselta laihduttamissuosituksen terveydellisistä syistä.

Valmennus on erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden konsultaationa toteuttamaa lihavuuden hoitoa.

Perustason terveydenhuollon asiantuntijat arvioivat hoidon tarvetta ja edellytyksiä, jonka jälkeen on mahdollista saada lähete laihdutusvalmennukseen terveydellisistä syistä.

Keskustele lähetteen saamisen mahdollisuudesta sinua hoitavan lääkärin kanssa tai hakeudu terveyskeskuslääkärin vastaanotolle.

Tunnistautuminen ja kirjautuminen

Vain rekisteröityneelle potilaalle voidaan avata digihoitopolku. Käy siis rekisteröitymässä Terveyslaihdutusvalmennuksen asiakkaaksi osoitteessa: https://omapolku-terveyslaihdutus.terveyskyla.fi.

Palvelussa käytettävä tekninen sovellus varmistaa automaattisesti henkilötiedot pankkitunnistautumisen avulla.

Kun olet rekisteröitynyt, tietosi löytyvät rekisteristä ja sinulle voidaan avata polku.

Pyydämme huomioimaan, että palvelussa voi olla jonoa. Potilaita kutsutaan palveluun sitä mukaa, kun valmentajilla on tilaa uusille potilaille.

Kun polku on sinulle avattu, saat kirjautumislinkin rekisteröinnin yhteydessä ilmoittamaasi sähköpostiin. Kirjaudu jatkossa polulle pankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Painonhallintatalossa käytetään turvallista ja suojattua kansalaisen tunnistautumispalvelua, koska kyse on henkilökohtaisista terveystiedoista.

Profiilitiedot

Käy valmennuksen alkajaisiksi tarkistamassa ja täydentämässä perustietosi profiilisivulla. Profiilisivu löytyy sivun ylälaidasta klikkaamalla "kirjaudu ulos"-painikkeen vasemmalla puolella olevaa käyttäjänimeä. Henkilötietojasi pääset muuttamaan täällä.

Tietosi ovat luottamuksellisia ja niitä säilytetään tietoturvallisesti HUS Tietohallinnon pilvipalvelimella.

Tutkimussuostumus

Pyydämme, että käyt valmennuksen alussa allekirjoittamassa suostumuksen, jolla annat luvan käyttää ohjelmaan tallentuvia tietojasi Painonhallintatalon tutkimuksessa. Tutkimuksessa selvitetään valmennuksen vaikuttavuutta eli esimerkiksi sitä, mitä hyötyä ohjelmasta on valmennuksessa mukana oleville. Tutkimus auttaa kehittämään lihavuuden hoitoa. Löydät tutkimustiedotteen ja suostumuksen profiilisivulta. Allekirjoita tutkimussuostumus sähköisesti. Halutessasi voit peruuttaa suostumuksen myöhemmin.