Näin pääset alkuun

Terveyslaihdutusvalmennus on  tarkoitettu verkkovalmennukseen motivoituneille 18 - 65 -vuotiaille ​merkittävästi ylipainoisille, joilla on laihduttamisen tarvetta terveydellisistä syistä.

​​​​​​Ohjelmaan pääsy edellyttää  lääkärin lähetettä

​Terveyslaihdutusvalmennus on erikoissairaanhoidon asiantuntijoiden konsultaationa toteuttamaa lihavuuden hoitoa.​ Palvelun omistaa HUS Vatsakeskus. 

Lähetteen valmennukseen voi tehdä kuka tahansa potilaan hoitoon perehtynyt lääkäri esimerkiksi terveyskeskuksessa tai työterveyshuollossa, ympäri Suomen. Lääkäri arvioi lihavuuden hoidon tarpeen ja potilaan soveltuvuuden verkkovalmennukseen. Samalla hän huomioi mahdolliset alueelliset läheteohjeet esimerkiksi BMI-rajojen suhteen. 

Keskustele lähetteen saamisen mahdollisuudesta sinua hoitavan lääkärin kanssa tai hakeudu terveyskeskuslääkärin vastaanotolle.

Ennen valmennu​ksen aloittamista

Virtuaalisesti tapahtuva valmennus vaatii osallistujalta sitoutumista ja motivaatiota itsenäiseen työskentelytapaan, omien arjen muutosmahdollisuuksien tutkailuun sekä kirjalliseen viestintään. On hyvä pohtia ennen valmennuksen aloittamista, mahdollistaako elämäntilanne sitoutumisen vuoden kestävään ohjelmaan. Jos pohdit, olisiko valmennus sinulle soveltuva, voit tutustua ensin rauhassa 6 viikon tutustumispolkuun.

Kun lähete on hyväksytty terveyslaihdutusvalmennukseen, saat sähköpostiisi rekisteröitymis- ja kirjautumisohjeen palveluun. On tärkeää, että lähetteeseen on kirjattu oikein sähköpostiosoitteesi.

Kun lääkäri on kirjannut sinusta lähetteen, yleensä kestää noin 2 viikkoa, että pääset aloittamaan valmennuksessa. Jos haluat esimerkiksi tarkistaa lähetteen tilasi, voit laittaa viestiä sähköpostiosoitteeseen painonhallintatalo@hus.fi.

Valmennuksen aluksi

Kirjaudu polulle verkkopankkitunnuksella tai mobiilivarmenteella. Painonhallintatalossa käytetään turvallista ja suojattua kansalaisen tunnistautumispalvelua, koska kyse on henkilökohtaisista terveystiedoista.​

Tietosi valmennusohjelmassa ovat luottamuksellisia ja niitä säilytetään tietoturvallisesti HUS Tietohallinnon pilvipalvelimella.

Hoitopolullasi on viikkoistuntoja, joiden säännölliseen läpikäymiseen harjoittelu perustuu. Ensimmäisen viikkoistunnon harjoitusten läpikäymiseen kannattaa varata aikaa ja lukea rauhassa valmennuksen taustasta, ja miten polulla edetään. Viestit-kentän kautta saat yhteyden valmentajaasi.

Tutkimussuostumus

Pyydämme, että valmennuksen alussa allekirjoitat suostumuksen, jolla annat luvan käyttää ohjelmaan tallentuvia tietojasi Painonhallintatalon tutkimuksessa. Tutkimuksessa selvitetään valmennuksen vaikuttavuutta eli esimerkiksi sitä, mitä hyötyä ohjelmasta on valmennuksessa mukana oleville. Tutkimus auttaa kehittämään lihavuuden hoitoa. Tutkimussuostumukseen pääset hoitopolultasi, ensimmäisen viikkoistunnon harjoituksista. Allekirjoita tutkimussuostumus sähköisesti. Halutessasi voit peruuttaa suostumuksen myöhemmin.​

 

Päivitetty  4.5.2019 14.50