Painonhallintatalo sosiaalisessa mediassa
 

Lihavuusleikkausvalmennus

Lihavuusleikkausvalmennus on virtuaalinen valmennus lihavuusleikkaukseen meneville potilaille. Valmennusohjelma opastaa leikkaukseen valmistautumiseen, itse leikkaukseen ja elämään le​ikkauksen jälkeen.

Valmennus tutustuttaa siihen, mistä leikkauksessa on kyse ja sisältää toiminnallisia viikkoharjoituksia teemoista ravitsemus, liikunta​, elämän​muutos ja mielentaidot.​ Harjoituksia voi tehdä kotoa tai töistä käsin milloin vain.​

​​Lihavuusleikkausvalmennukseen osallistuja on oman elämänsä asiantuntija. Valmentajana toimiva terveydenhuollon ammattilainen tukee, auttaa pohdinnoissa ja kannustaa muutosmatkalla arvostavalla ja luottamuksellisella otteella.

Valmennus avautuu noin kaksi kuukautta ennen lihavuusleikkausta, ja on auki kuusi kuukautta leikkauksen jälkeen.

Palvelu tarjotaan osana lihavuusleikkauspakettia. HUS-alueella Lihavuusleikkausvalmennukseen ohjataan kaikki lihavuusleikkaukseen menevät potilaat​.

Potilas saa email-kutsun valmennukseen samoihin aikoihin kun hänet kutsutaan HUS:n vatsaelinkirurgian klinikan poliklinikalle leikkausta edeltävälle käynnille.

​Valmennusohjelmaa taustoittaa uusin tutkittu tieto lääke-, ravitsemus-, hoito-, käyttäytymis- ja liikuntatieteen aloilta.

Lisätietoa