Painonhallintatalo sosiaalisessa mediassa
 

Lihavuusleikkaus-digihoitopolku

Lihavuusleikkaus-digihoitopolku on uusi virtuaalinen hoitomuoto HUS:ssa lihavuusleikattaville potilaille.

​​

Lihavuusleikkauspolun pilotointi aloitetaan huhtikuussa 2018, ja palvelu tulee osaksi kaikkien HUS:ssa lihavuusleikattavien hoitoa vuoden 2018 aikana.

Digihoitopolku on kokonaisuudessaan noin vuoden mittainen, ja se täydentää nykyistä hoitoa. Palvelu aukeaa potilaille pari kuukautta ennen suunniteltua leikkauspäivää lääkärin hyväksyttyä lähetteen leikkaukseen. Polku päättyy noin vuosi leikkauksen jälkeen.

Ohjeita ja tukea muutokseen

Lihavuusleikkauspolku taustoittaa uusin tutkittu tieto lääke-, ravitsemus-, hoito-, käyttäytymis- ja liikuntatieteen aloilta. Palvelu opastaa leikkaukseen valmistautumiseen, itse leikkaukseen ja elämään leikkauksen jälkeen.

Digihoitopolku pitää sisällään kirjallisia ohjeita, kuvia, videoita ja toiminnallisia harjoituksia elämäntapamuutoksesta, ravitsemuksesta, liikunnasta sekä mielentaidoista. Hoitopolun sisältö on käytettävissä koko ajan ja harjoituksia voi tehdä kotoa tai töistä käsin milloin vain.

Lihavuusleikkauspolulla on tukena lihavuusleikkauksiin perehtynyt ammattilainen, joka tukee, kannustaa muutosmatkalla ja auttaa pohdinnoissa arvostavalla ja luottamuksellisella otteella. Palvelun käyttö on turvallista, sillä hoitopolulle kirjaudutaan aina tunnistetusti eli joko verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

 Mitä palvelun käyttöönotto edellyttää?

  • Päätöksen lihavuusleikkauksesta
  • ​Sähköpostiosoitteen
  • Tietokoneen tai älylaitteen
  • Verkkopankkitunnistautumisen tai mobiilivarmenteenLisätietoa