Lihavuusleikkausvalmennus

Painonhallintatalon Lihavuusleikkaus -digihoitopolku on noin vuoden mittainen ohjelma, joka ohjaa potilasta leikkaukseen valmistautumisessa ja tukee elämäntapamuutoksessa leikkauksen jälkeen.

Palvelu tarjotaan osana lihavuusleikkauspakettia. HUS-alueella Lihavuusleikkausvalmennukseen ohjataan kaikki lihavuusleikkaukseen menevät potilaat. Polku aukeaa potilaille noin kaksi kuukautta ennen suunniteltua leikkauspäivää, kun lääkäri on hyväksynyt lähetteen lihavuusleikkaukseen. Polku päättyy, kun leikkauksesta on kulunut noin vuosi.

Valmennusohjelma opastaa leikkaukseen valmistautumiseen, itse leikkaukseen ja elämään leikkauksen jälkeen. Valmennus sisältää toiminnallisia viikkoharjoituksia ravitsemuksesta, liikunnasta, elämänmuutoksesta ja mielentaidoista. Harjoituksia voi tehdä kotoa tai töistä käsin milloin vain. Valmentajana toimiva terveydenhuollon ammattilainen tukee, auttaa pohdinnoissa ja kannustaa muutosmatkalla arvostavalla ja luottamuksellisella otteella.

Avoterveydenhuollosta ei voi tehdä lähetettä Lihavuusleikkausvalmennukseen. Lähettävä lääkäri tekee ensin lähetteen potilaan kotipaikkakunnan mukaiseen sairaalaan sisätautien tai endokrinologin vastaanotolle. Sisätautilääkäri tai endokrinologi arvioi ja valmistelee potilaan sekä tekee leikkaukseen soveltuvista potilaista lähetteen kirurgille. Samalla kirurgi tekee lähetteen Lihavuusleikkausvalmennukseen.

Lue lisää lihavuuskirurgian hoitopolusta HUS-alueella Lihavuusleikkaus-osiosta.

Päivitetty  16.7.2020

Kyllä