Mitä kustannuksia lihavuusleikkauksesta tulee potilaalle?

Lihavuusleikkauksen hinta potilaalle muodostuu poliklinikkakäyntien ja vuodeosastohoidon maksujen lisäksi pysyvien monivitamiini, rauta- ja kalkki-D-vitamiinivalmisteiden kustannuksista.

Lisäravinteista aiheutuvat kustannukset vaihtelevat hieman riippuen mitä valmisteita itse kukin valitsee käyttää suositeltavien valmisteiden joukosta. Alkuvaiheessa potilas tarvitsee myös lyhyen kuurin verenohennushoitoa (10 vrk), happosalpaajaa (3 kk) sekä kipulääkkeitä ensimmäisen viikon ajan.

Leikkauksen jälkeen liitännäissairauksien lääkitystä, etenkin diabeteslääkitystä, voidaan vähentää siten, että lääkehoid​on kokonaiskustannukset vähenevät selkeästi.

Leikkauksen jälkeen loppuelämän käytettävät vitamiini- ja kivennäisainelisät ovat pääosin omakustanteisia.

Ennen leikkausta tapahtuva laihduttaminen ENED-valmisteilla muodostaa myös oman kustannuseränsä, mutta toisaalta tuossa vaiheessa muut ruokakustannukset ovat vastaavasti pienemmät.

Mahdollisten komplikaatioiden yhteydessä kliiniset täydennysravintovalmisteet tai letkuravinto voivat aiheuttaa tilapäisesti lisäkustannuksia.

Sairausloma leikkauksen jälkeen on yleensä noin ​3 viikkoa ja voi aiheuttaa tältä osin potilaalle tulon menetystä.

Lisätietoa potilasmaksuista ja kustannuksista saat hoitopaikastasi. Lääkkeiden ja vitamiinien hinnoista ja korvattavuudesta saat lisätietoa mm. Apteekki.fi:n ja barivita.fi sivuilta.

Edellinen sivuSeuraava sivu

 

Päivitetty  18.2.2020