Lihavuusleikkaus digihoitopolku

​Lihavuusleikkaus digihoitopolku on HUS Vatsakeskuksen tarjoama palvelu lihavuuden kirurgiseen hoitoon tuleville potilaille ja polku on tiivis osa potilaan hoitokokonaisuutta.

​Lihavuusleikkauspolun kesto on kokonaisuudessaan reilun vuoden pituinen ja potilas aloittaa polulla jo ennen, kuin tulee tapaamaan lihavuusleikkaustiimiä Meilahden tornisairaalaan.

Lihavuusleikkauspolun sisältö koostuu tekstin lisäksi kuvista, videoista, kyselyistä, harjoituksista ja linkeistä. Lihavuusleikkauspolulta potilas saa tarkkaa tietoa, mistä lihavuusleikkauksessa on kyse, valmistautuu itse leikkaukseen ja leikkauksen jälkeiseen elämään sekä saa tukea leikkauksen jälkeisessä arjessa. Omapolun aihealueita ovat lihavuusleikkaus, ravitsemus, liikunta ja mielentaidot.

Digihoitopolulla toimii 3-4 lihavuusleikkausvalmentajaa, jotka työskentelevät hoitavassa yksikössä Meilahden sairaalassa. Lihavuusleikkaus- valmentajat ovat moniammatillinen tiimi, johon kuuluu sairaanhoitajia ja ravitsemusterapeutti. He vastaavat potilaiden viesteihin ”Viestit”- toiminnon kautta.

Osion alkuunSeuraava sivu

 

Päivitetty  18.6.2020