Toipuminen lihavuusleikkauksen jälkeen

Haavat paranevat yleensä noin parissa viikossa. Riittävän hitaan syömisen ja huolellisen pureskelun opetteluun menee yleensä pidempään.

​​​

Lihavuusleikkauksesta toipuminen on yleensä nopeaa. Osastolta kotiudutaan yleensä yhden yön kuluttua leikkauksesta.

Sairausloman aikana potilas opettelee uudenlaisen syömis- ja juomisrytmin. Sairausloman pituudeksi lihavuusleikkauksen jälkeen suositellaan 3​ viikkoa.

Haavat paranevat yleensä noin parissa viikossa. Riittävän hitaan syömisen ja huolellisen pureskelemisen opetteluun sekä säännöllisen ja tiheän ateriarytmin oppimiseen menee yleensä pidempään.

Alkuvaiheessa on tärkeää, että mahdollisten leikkauskomplikaatioiden varalta on mahdollisuus päästä tarvittaessa nopeasti tutkittavaksi ja hoitoon kirurgiselle vuodeosastolle. Pitkille matkoille tai kaukomatkoille lähtöä ei suositella ennen kuin leikkauksesta on kulunut vähintään kuukausi ja uudenlaiset syömis- ja juomistottumukset alkavat sujua.

Vaikka raskaita liikuntalajeja, kuten kuntosaliharjoittelua voikin jatkaa vasta 4vk kohdalla, on tärkeää aloittaa rauhallinen liikunta ja ulkoilu jo pian kotiutumisen jälkeen.

Uusi arki koittaa monelle palatessa sairasloman jälkeen takaisin töihin ja muihin arkiaskareisiin.

Silloin on tärkeää

  • huolehtia riittävän tiheästä ja säännöllisestä ateriarytmistä
  • huolehtia rauhallisista ruokailuista
  • muistaa juoda tarpeeksi päivän aikana.

Osion alkuunSeuraava sivu

 

Päivitetty  18.2.2020