Liikkumisen seuranta

​Liikunnan seuraamiseen on olemassa monia tapoja.

Monilla erilaisilla puhelimeen asennettavilla sovelluksilla voi seurata askeleita ja liikuttua matkaa. Harjoitusvaikutusten seurantaan syketietoja mittaavat laitteet, kuten sykemittarit, ovat parhaita. Ne antavat tarkimman kuvan hengitys- ja verenkiertoelimistön rasituksesta. Markkinoilla on monia erilaisia liikunnan ja aktiivisuuden seurantaan tarkoitettuja laitteita. Omaan liikunnan seurantaan ei kuitenkaan aina tarvita erillistä välinettä.

Omaa liikuntaa ja aktiivisuutta voi seurata pitämällä liikuntapäiväkirjaa. Päiväkirjaan voi merkata esimerkiksi liikutun ajan ja fiiliksen liikunnan jälkeen. Päivittäisestä askelmäärästä voi myös pitää kirjaa. Liikunnan seuraamisessa tärkeää on huomata kehityksen suunta. Välillä tulee viikkoja, jolloin ei välttämättä ehdi liikkumaan. Tällöinkin on mahdollista huomata positiivinen muutos, jos katsoo keskimääräistä liikuntamäärää ja vertaa sitä useamman kuukauden taaksepäin.

Vinkki oman kunnon kehityksen seurantaan

Helpoin tapa kunnon seurantaan on tehdä sama lenkki säännöllisin väliajoin. Seuraamalla lenkkiin kulunutta aikaa voi huomata oman kehityksen. Mitä nopeammin lenkin saa tehtyä, sitä parempi on kunto. Lihaskunnon kehittymistä on helppo seurata lihaskuntoliikkeiden avulla. Punnerrukset, vatsalihasliikkeet ja kyykyt ovat tähän hyviä. Lihaskuntoa voi mitata tekemällä liikkeitä niin monta kuin jaksaa. Vaihtoehtoisesti voi laskea, kuinka monta toistoa jaksaa tehdä esimerkiksi minuutissa.

Edellinen sivuOsion alkuun

laihduttaminen; laihdutus; lihavuuden hoito; painonhallintatalo; painonhallinta; ylipaino; elintapamuutos; lihavuus

Päivitetty  10.2.2020