Uutinen

Tervetuloa Painonhallintataloon!

Julkaistu 29.2.2016 0.00

HUS virtuaalisairaalan lihavuuden hoidon sähköiset palvelut eli Painonhallintatalo.fi on nyt avattu!

​​​​Lihavuuden hoitoon tarvitaan uusia keinoja​. Suomessa on arvioitu olevan yli 700 000 ylipainoista.​ Terveydenhuollossa pystytään auttamaan heistä vain murto-osaa.

​Painonhallintatalon k​aikille avoimilla sivuilla tarjoamme:

  • painonhallinta-aiheisia uutisia ja tiedejuttuja
  • luotettavaa tietoa painonhallinnasta ja lihavuuden hoidosta
  • harjoituksia terveystavoitteeseen sitoutumisen tueksi ja houkutushetkien varalle
  • kokemustarinoita​.

Terveyslaihdutusvalmennus tarjoaa yhä useammalle pääsyn hyvään hoitoon

Pian avautuva Terveyslaihdutusvalmennus tukee kokonaisvaltaista elämäntapamuutosta.

- Terveyslaihdutusvalmennuksen avulla saamme uuden hoitopolun perinteisten painonhallintaryhmien rinnalle. Valmennus opettaa oman tavan syödä, liikkua, nukkua, rentoutua sekä käsitellä omia ajatuksia ja tunteita. Potilas saa tukea elämäntapamuutoksiin viikkoharjoituksista ja etävalmentajalta. Yhä useampi pääsee hyvään hoitoon, kertoo HUS Lihavuuskeskuksen ylilääkäri Kirsi Pietiläinen.

Tutkimusten mukaan netissä olevissa hoito-ohjelmissa säännöllisellä tuella ja arvostavasti toimivalla valmentajalla on suuri merkitys. Nettihoito toimii, vaikka etäkontaktiin kuluu huomattavasti vähemmän aikaa perinteisiin vastaanottoihin verrattuna. Parhaimmillaan valmennus toimii potilaan arjessa innostavalla otteella.

- Vuoden kestävän valmennuksen tavoitteena on saada aikaan pysyviä laihdutustuloksia ja vahvistaa arjessa toimivia painonhallinnan tapoja, Pietiläinen sanoo.

Painonhallintataloon on avautumassa myös Lihavuusleikkausvalmennus, joka on etävalmennus lihavuusleikkaukseen meneville potilaille. Se alkaa kaksi kuukautta ennen leikkausta ja päättyy puoli vuotta leikkauksen jälkeen. Myös tähän osioon kuuluu palvelun automaattisesti ohjaamia harjoituksia sekä etävalmentaja.

​​Terveyslaihdutusvalmennukseen pääsee lääkärin lähetteellä. Halutessa kansalainen voi aloittaa valmennuksen yksityisesti.

Painonhallintatalon valmennuspolkuihin kytkeytyy poikkitieteellinen tutkimus, jossa selvitetään verkkopohjaisen ja kasvokkain tapahtuvan painonhallintamenetelmän vaikuttavuutta.

Terveyskylä.fi rakennustyöt jatkuvat​

Terveyskylä.fi-portaali kokoaa HUS:n eri toimialojen ja klinikoiden potilaille suunnattuja digitaalisia palvelukokonaisuuksia eli Taloja seuraavien vuosien aikana.​

Painonhallintatalon kanssa samaan aikaan avautuu Harvinaissairaudet.​fi, joka sisältää tietoa harvinaisten sairauksien hoidosta, vertaistuesta sekä työkaluja ammattilaisten väliseen viestintään ja eKonsultaatioon.

Syksyllä 2016 julkaistaan Naistentautien ja synnytysten toimialan Naistalo.fi sekä Kipuklinikan tuottama Kivunhallintatalo.fi. Suunnitteluvaiheessa ovat muun muassa Kuntoutumistalo, Lastentalo sekä Vertaistalo.


 

Lisätietoja: